Manisa Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği önemli projelerin yanı sıra sosyal belediyecilik çalışmalarıyla da vatandaşların takdirini topluyor. Bu kapsamda, dar gelirli ailelerin mutfak masraflarına mütevazı bir destek sağlayan Manisa Büyükşehir Belediyesi, Ahmetli ilçesindeki 332 ailenin sofrasındaki tuzu, aşı, mutluluğu oluyor.

2013 yılında Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün girişimleriyle kurulan ve 17 ilçede hizmet veren Gıda Bankası, Ahmetli’de maddi durumu yetersiz ailelerin mutfak giderlerine mütevazı bir katkı sağlıyor. Bu kapsamda 332 aile, gıda bankasının yardımlarıyla sıcak bir sofranın etrafında birleşirken Manisa Büyükşehir Belediyesi Gıda Bankasından faydalanmak isteyen ihtiyaç sahiplerinin izleyecekleri yol hakkında da açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “İhtiyaç sahibi vatandaşlar, Manisa Büyükşehir Belediyesi ilçe koordinasyon merkezlerine ya da kendilerine en yakın Gıda Bankası’na giderek, burada bulunan başvuru dilekçesini dolduruyor. Talep edilen bazı belgelerle birlikte bu dilekçeyi başvurdukları yere teslim ediyor. Oluşturulan özel bir komisyon başvuruyu incelemeye alıyor. Yardımların doğru ve gerçekten ihtiyaç sahibi ailelere ulaşması amacıyla bu çalışmalar titizlikle yürütülüyor. Olumlu sonuçlanan başvurular, başvuru sahibine en kısa sürede bildiriliyor.”

Hz. Muhammed’in, “Komşusu açken tok yatan bizden değildir” sözünü hatırlatarak yardımlaşmanın önemine vurgu yapan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Bizler bir ve beraber olacağız. Yardımlaşarak, kardeşliğimizi pekiştirerek zor günlerimizi her zaman aşabiliriz. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak ihtiyaç sahibi her vatandaşımızın yanındayız” dedi.