Edremit Kaymakamlığınca geleneksel el sanatlarının ve sanatkârlarının uzun vadede yok olmaması amacıyla hazırlanan ve Kültür ve Turizm Bakanlığınca başarılı bulunarak hibe desteği alan "Kaybolmaya Yüz Tutmuş Sele, Sepet ve Hasır Örgücülüğünün Gençlerle Geleceğe Taşınması" Projesi kapsamında sepet örücülüğünü öğrenen Edremit MYO ve Altınoluk MYO öğrencilerinden oluşan 40 üniversiteli genç iyi uygulama örneklerini yerinde incelemek üzere Kaymakam Ali Sırmalı tarafından Aydın’a gönderildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca desteklenen proje kapsamında sepet örmeyi öğrenen gençler iyi uygulama örneklerini yerinde görmek ve incelemek amacıyla sepetçilikte ön planda olan Aydın ilinde günü birlik geziye katıldı.

Aydın Valiliği AB ve Dış ilişkiler Bürosu Koordinatörü Reyhan Türkmen ve proje koordinatörleri tarafından karşılanan üniversiteli gençler Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Program Otoritesi kapsamında desteklenen "Aydın’da Roman Kadınların Mandrel Boncuk Yapımıyla İstihdam Katılması" ve "Sepet Örme Sanatı Roman Kadınlarla Yaşıyor Projesi" kapsamında proje kapsamında düzenlenen kahvaltılı panele katılarak kaybolmaya yüz tutmuş mandrel boncuk yapımı sanatı ile sepet örme sanatı hakkında bilgilendirildiler.

Panelde konuşmacı olarak bulunan Aydın İŞKUR İl Müdürü Rahmi Terzi, Efeler Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Pınarcı, AB Dış İlişkiler Bürosu Koordinatörü Reyhan Türkmen, Danışmanlar Enver Erbil ve Cihan Gider tarafından Avrupa Birliği destekli projeler hakkında bilgiler sunuldu. Panelde Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı’nın öncülüğünde hazırlanan "Kaybolmaya Yüz Tutmuş Sele, Sepet ve Hasır Örgücülüğünün Gençlerle Geleceğe Taşınması" projesi katılımcıları Edremit MYO ve Altınoluk MYO öğrencilerimize yönelik sunumlar ve bilgilendirmeler yapıldı.

Proje katılımcılarına Aydın Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Abdül Aydeniz tarafından roman mahalleleri gezdirilerek sepet yapımı ile ilgili teknik bilgiler ve detaylar paylaşıldı. Proje kapsamında oluşturulan sepet yapım atölyesi ve sergiyi gezen öğrenciler yapılmış örnek çalışmaları yerinde inceleme fırsatı buldu.