Samsun'da bir dizi program ve açılış törenlerine katılan eski başbakanlardan AK Parti Genel Başkanvekili ve Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım, SMG bünyesindeki Kanal S mikrofonlarına Samsun'un vizyonunu anlatarak, "Bu şehrin geleceği parlak" dedi.

"GÜNEŞİN DOĞDUĞU ŞEHİR"

İlk olarak Samsun Valiliği'ni ziyaret eden Yıldırım, burada şeref defterini imzaladıktan sonra Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı'nın makamında protokol üyeleri ile sohbet etti. Daha sonra, AK Parti 89. İl Danışma Meclis Toplantısı'na katılan Yıldırım, burada Kanal S mikrofonlarına yaptığı açıklamada, "Samsun, Türk Milleti için çok şey ifade ediyor. Samsun kurtuluşun, kuruluşun ve Milli Mücadelenin başladığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının İstiklal mücadelesini başlattığı güneşin doğduğu şehir. O yüzden de Samsun'un gelişmesi kalkınması ve ülkemizin ekonomisine daha fazla katkı sağlaması için elimizden gelen bütün gayreti 20 yıldır gösteriyoruz. Hem yerelde  hem de ülke genelinde yollarından, havayollarından, iletişim hatlarından, hastanelerinden, sanayi tesislerinden, organize sanayi bölgelerinden ve limanlarından başta olmak üzere birçok alanda önemli bir noktaya geldik. Bundan sonrada özellikle Karadeniz'de yaşanacak gelişmeleri de dikkate aldığımızda Samsun'un geleceği parlak" ifadelerini kullandı.

2023'Ü İŞARET ETTİ

Büyükşehir Belediyesi Ömer Halisdemir Salonu'nda yapılan İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda Yıldırım, seçimlerin 2023 yılında planlandığı gibi gerçekleşeceğini işaret ederek, "Cumhuriyetin kuruluşunun temelinin atıldığı Samsun ve Samsun'da, Cumhuriyetin 100. yılını cumhurbaşkanını seçmiş olarak kutlamak çok büyük bir ayrıcalık. Ve 100. yılda yeni yüzyılın cumhurbaşkanını, yeni sistemin cumhurbaşkanını yine birlikte seçeceğiz. İnşallah 2023'ü başarıyla taçlandıracağız" diye konuştu.

"İNSANLIK AYIBI"

Sığınmacı ve göçmenler meselesini gündemine taşıyan Yıldırım, "Göçmenleri istismar konusu yapmak, onların yaşadığı zorluklardan siyasi şekilde nemalanmak ayıptır. İnsanlık ayıbıdır. Her ülke zaman zaman zorluklarla karşılaşabilir. 89’da Balkanlar’da, Bulgaristan’da zorda olan vatandaşlarımızı hatırlayın. Yine Irak 1. Körfez Savaşı'nda olanları hatırlayın. Türkiye her zaman 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' mantığıyla hareket etmiştir. 2016 yılında Cumhuriyet Halk Partisi göçmenlerle ilgili bir rapor hazırladı. Raporda zehir zemberek iktidara eleştiriler var. 'Bu göçmenlere niye daha iyi yerler yapmıyorsunuz, niye şartlarını iyileştiremiyorsunuz, niye eğitim ve sağlıkları ile ilgili gerek tedbirleri almıyorsunuz' diye iktidarı yerden yere vuran ana muhalefet ve diğerleri bugün göçmenler üzerinden derin siyaset yapmanın hevesi içindelerdir" dedi.

YILDIRIM MÜJDEYİ VERDİ

Dünya genelinde hayat pahalılığı ve enflasyonun küresel bir mesele haline geldiğini anlatan şunları söyledi: "Hükümetimizin birinci görevi enflasyona karşı vatandaşlarımızı korumaktır. Bu konuda da adımlar atılmaya başlanmıştır, bundan sonra da devamı gelecektir, bundan da hiç kimsenin şüphesi olmasın. Türkiye her şeye rağmen üretiyor, istihdam sağlıyor ve ihracatıyla ekonomisini güçlendiriyor. Tabii ki sabit gelirlilerimizin enflasyona karşı korunması da esastır. Ona yönelik çalışmalar da yapılıyor. Asgari ücretli, memur emeklileri ve çalışanlara yönelik yeni tedbirler hayata geçmeye başlayacak. 

ACİL ŞİFALER DİLEDİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz  AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Orhan Kırcalı ve Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan ile Fuat Köktaş'ın katıldığı toplantıda, AK Parti İl Başkanı Av. Ersan Aksu ve MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak ile  partili belediye başkanları ile ilçe teşkilatları katıldı. Bu arada, Binali Yıldırım, rahatsızlığı nedeniyle Ankara'da tedavi olan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ile video konferansla görüştü ve acil şifalar diledi.


GENÇLERİ KIRMADI TÜRKÜ SÖYLEDİ

Öte yandan AK Partili gençlerle Atakum Sanat Merkezi bahçesinde bir araya gelen Yıldırım, gençlerin isteği üzerine "Çarşamba'yı Sel Aldı" türküsünü söyledi, diğer türkülerde ise gençlere eşlik etti. Yıldırım'ın bir hayli neşeli olması dikkatlerden kaçmadı.

BİRLİK POZU

AK Parti İl Başkanı Av. Ersan Aksu ve MHP İl Başkanı Abdullah Karapıçak'ın toplantıda birlikte el ele poz vermesi adeta damga vurdu. İkilinin birlik pozu beğeni topladı.

Dilber BAHADIR

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.