İSTANBUL (AA) - Michelin Pilot Sport Cup 2 lastikleriyle donatılan yeni Porsche 911 GT2 RS, dünya rekoru kırdı.

Michelin'den yapılan açıklamaya göre, özel olarak üretilen ultra yüksek performanslı Michelin Pilot Sport Cup 2 lastikleriyle donatılan Porsche 911 GT2 RS, Almanya'nın 20,6 kilometre uzunluğundaki Nürburgring Nordschleife pistinde 6 dakika 47,3 saniye ile yeni bir dünya rekorunun sahibi oldu.

Direksiyonunda Porsche test sürücüsü Lars Kern'in olduğu 911 GT2 RS'nin ön lastiklerinde 265/35 ZR 20, arka lastiklerinde ise 325/30 ZR 21 Michelin Pilot Sport Cup 2 kullanıldı. Zuffenhausen'de bulunan Porsche fabrikasından çıkan 10 aracın 8'ine bu lastikler takılacak.


- Michelin Pilot Sport Cup 2 lastikleri


918 Spyder, Cayman GT4, 911 GT3 ve 911 GT3 RS dahil olmak üzere Porsche'un pek çok otomobilinde orijinal ekipman olarak yer alan Michelin Pilot Sport Cup 2 lastikleri, dünya motorsporlarında yüksek performans sağlıyor.

Dayanıklılık, yol tutuşu, direksiyon hakimiyeti ve güvenlik sağlayan lastikler, pistlerden sonra artık yollarda da kullanılacak.

Özel yapısı ve lastiğin iç ve dış katmanındaki farklı kauçuk bileşenleri sayesinde her türlü hava koşulunda yüksek ve tutarlı bir yol tutuşu sağlamak üzere tasarlanan lastikler, Track Variable Contact Patch 3.0 teknolojisiyle hem virajlarda hem düz yolda zeminle maksimum temas sağlıyor. Hem günlük yol kullanımında hem de yarış parkurunda zorlu koşullara uygun hale getirilen lastikler, sürücülere güvenlik ve sürüş keyfini dengeyle sunuyor.