Erdoğan, Anadolu Yayıncıları Birliğinin 24 TV-360'ta canlı yayınlanan  programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

Erdoğan, baba ocağı Rize'nin Güneysu ilçesinden gerçekleştirilen ve 100'e yakın yerel kanalda canlı yayınlanan programda, çok önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İsrail, bize 10 tane  İHA verdi, Heron ve daha sonra arıza yaptı 2 tanesi, 8'i şu anda yarı  kullanılabilir durumda. Böyle bir vaziyette. Amerika ise 'kongre izin vermiyor'  diyerek bize insansız hava aracını vermedi. Kötü komşu ev sahibi yapar, biz şimdi  kendi üretimimizi kendimiz yapıyoruz, hamdolsun artık ev sahibi konumuna gelmiş  bulunuyoruz." dedi. 

Trabzon'da muhteşem ve coşkulu bir miting yaptıklarını, ardından Ovit  Tüneli'nin açılışını gerçekleştirdiklerini belirten Erdoğan, tünelin tarihi  özellikleri itibarıyla kendileri için önemli bir proje olduğunu ifade etti.

Bu hattın Rize ve Erzurum'u birbirine bağladığına işaret eden Erdoğan,  buraların geçilmez yerler olduğunu ve bu kış tünellerin tek tüp çalışmasına  rağmen geçişlerin gerçekleştirilebildiğini söyledi.

Rize'ye geldiklerinde de mitingde büyük bir katılım, coşku ve heyecan  olduğunu belirterek, "Bunlarla beraber tabi biz şu anda seçim kampanyası  içerisinde bu güzellikleri yaşayınca onlar bize ayrı bir güç veriyor." ifadesini  kullandı.

Yayının yapıldığı yerin anne ve babasının evi olmadığını, babasının  rahmetli olmasının ardından annesinin köyüne geldiklerini ve burada yerleşim  imkanı bulduklarını belirten Erdoğan, kardeşleriyle mevcut evi yaptıklarını  aktardı.

Güneysu'ya geldiğinde ne hissettiğinin sorulması üzerine Erdoğan, "Bir  huzur, bir rahatlamayı hissediyorum, duyuyorum. En azından hemşehrilerimle tabi  bizim kuşakta çok fazla kalmadı. Bizim kuşaktan burada olanlarla görüşüyoruz.  Kimi ebediyete göçtü, halen yaşayanlarla böyle biraz görüşme imkanı oluyor. Benim  zaten geldiğimde buralarda kalma şansım taş çatlasın bir hafta." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, meselenin ana-baba ocağında bacanın tütmesi,  varlığın burada devam etmesi olduğunu vurguladı.

Güneysu'nun siyaseti bırakması halinde dönüp gelebileceği bir yer olup  olmadığına ilişkin soru üzerine Erdoğan, "Dönüp gelme noktasında, tabi özellikle  sürekli kalma anlamında değil de ama bizim baba ocağımız, ana ocağımız var, oraya  da gelip uğramak çok önemli, yani kökten kopmamak. Çocukluğumda babam bizi her  yıl yaz tatillerinde buraya getirirdi ve yaz tatilinde babamla beraber burada bir  ayımızı geçirirdik. O duyguyu keşke ben yine aynı şekilde yaşayabilsem." diye  konuştu.

Güneysu'nun o dönemlerde nahiye olduğunu ve o zamandan bu zamana  önemli değişiklikler yaşadığına değinen Erdoğan, "Biz burada tabi şimdi bu  gelişlerle artık sıla-i rahim noktasında baba, dede bunlar olmadığı için o  noktada değiliz ama o zaman bir sıla-i rahim anlayışıyla da bu ziyaretleri  gerçekleştiriyorduk." ifadesini kullandı.

Kaynak:Milliyet