O günden bu güne uzun zaman geçmiş olsa bile bu süre gündemdeki sorunlar, çalışmalar, kayıplar ve buluşmalarla akıp gitti. İlimizde 1300 civarında çocuğun Otizm tanısı ile yaşadığı düşünülmekte. Çocukların haklarını gözeten, aileler için mücadele eden bir derneğin Samsun’da faaliyet göstermesi de çok önemli. Kurulduğu günden bugüne, diğer bir çok şehirdeki benzer derneklerden farklı olarak mücadelesini hak temelli alanda sürdürmeye çalışan dernek şimdi yeni çalışmalar ve kamu kurumu, özel sektör desteği ile yerleşik çalışmaların mücadelesini vermeye devam ediyor.

WhatsApp Image 2023-01-08 at 14.50.06

10. yılın ilk toplantısı 4. dönem yönetim ve denetim kurulu üyelerinin katılımı ile gerçekleşti. İlde gerçekleştirilmesi planlanan projeler üzerine geçen toplantıda geçmişten bugüne yapılan çalışmalar değerlendirildi.

Derneğin 4. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Mihriban Akyüz’ün 10. Yıl Kutlama Mesajı ise şu şekilde;

"Değerli dostlarımız, 2013 yılında büyük bir özveri ile kurulan derneğimiz çalışmalarına, üzerine katarak devam ediyor. Çalışmalarımızın tamamı gerçek bir sorundan besleniyor. Ama bu sorunlarla mücadeleyi ailelerimiz, üye, gönüllü ve destekçilerimizle aşmaya gayret gösteriyoruz. 

Derneğimiz ilkesel olarak sosyal içerme ve sosyal uyumun bir gerçeği olan engellilik ve daha da detayında otizm için,  eşitliğin temel hak olduğunu bilerek bu yönde mücadelesini veriyor. Otizmli bireylerin kendi potansiyellerini anlama, duyurma, geliştirme ve gerçekleştirme adına hayatın bütün alanlarına tam katılım hakkına sahip olduklarının bilincini,  SODER ailemiz ile birlikte topluma anlatmaya çalışıyoruz. Birçok engellilik türünde engelli birey kendi hakkını savunabilecek durumdayken otizmli bireylerin haklarını, farkındalık bilinci olan, duyarlılık yönü yüksek, gönüllü ve destekçilerle, konunun odak yaşayan grubu aileler savunuyor. Bu konuyu daha da özelleştiriyor. Bu yüzden biz çocuklarımıza özel çocuklar demeyi tercih ediyoruz.

Derneğimiz yardım temelli bir yapı olmaktan çok, hak temelli çalışmalar ile sorunların odak noktalarında çözümcü olmaya gayret göstermekte. Ötekileştirmenin olmadığı, toplumun her kesiminin bilinçle, özel çocuklara davranış geliştirebildiği, örnek bir Samsun hayal ediyoruz. 

Bilinçli ve yerinde çalışmalarımızı hayata geçirmeye ve sizlere duyurmaya devam edeceğiz. 

Derneğimizi büyük özveri ile kurmuş olan kurucularımıza, derneğimizi bu güne taşıyan geçmiş yönetim kurulu üyelerimize ve amacımıza destek olan tüm üye, gönüllü ve destekçilerimize teşekkürlerimizi sunuyor, SODER ailemizin 10.yılını kutluyorum" dedi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.