Samsun Canlı Haber TV ve Samsun Gazetesi sokağın nabzını tutmaya devam ediyor. Samsunlu vatandaşlara CHP’li Dursun Çiçek tarafından yapılan,“HDP’lileri aday gösterebiliriz açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?” diye sorduk. Samsunlulardan Çiçek’e sert tepki gelirken, bundan CHP zararlı çıkacaktır denildi.

İşte Samsunluların Çiçek’in söylemiyle ilgili sözleri: 

HERKES KENDİNE YAKIŞANI YAPAR
Emin AKIN: Tam onlara uygun olan bir açıklama yapmışlar. Bu yaptıkları açıklamalar sonrasında şaşırdığımı söyleyemem. Kendilerine bunları yakıştırmışlar ve yapmışlar. Herkes kendine yakışanı yapmalıdır CHP’de kendine yakışanı bu yolda seçmiş bulunuyor. 

CHP ZARARLI ÇIKACAKTIR
Ali DEVECİOĞLU: Bizde bir söz vardır. Bir yanlış yapılmışsa onun üzerine tekrar bir yanlışla gidilmez. Ama CHP ilk seferde yaptığı yanlışa yine bir yanlışla düzeltmeye çalışıyor. Bu durumda CHP buradan karlı değil zararlı olarak çıkacaktır. O yüzden ben bu açıklamaları be davranışları doğru bulmuyorum. AK Parti ise bu seçimde de alır.

OLACAK ŞEY DEĞİL
Tanju KETMEN: İnönü CHP’nin başına geldikten sonra zaten CHP’nin çizgisi değişti. Bu parti batı hayranlığı olan, Amerikan mandası olma hevesi olan bir partidir. Her gün şehidimiz geliyor. Daha geçenlerde bir Onbaşı şehidimiz geldi. Yani bunları göre göre bunu yapması çok düşündürücüdür. Sen yıllarca terör ve PKK ile savaş sonra terör örgütü bir partinin adayını kendi partinde aday göster. Olacak bir şey değildir.

OYLARI AŞAĞIYA İNECEKTİR
Süleyman AKKUŞ: Gösterebilirler. Hiçbir sakıncası yoktur. Zaten her zaman HDP’yi destekliyor. Her konuda HDP’nin yanında cenazelerinde de olaylarında da bir numaralı destekçileri. Atatürk’ün partisi olarak HDP’lileri aday göstermelerini doğru bulmuyorum. Belli bir yüzde 20-25’leri var bu durumda daha da aşağılara inerler.

ALDIKLARI MAAŞ BİLE HARAM
Mithat CİBİLİK: Bırakın Büyükşehir Belediyesini, onların devletten Milletvekili olarak aldıkları maaşlar bile haramdır. Onlar bizim askerlerimiz, bizim can güvenliğimiz. Onlar bizim için oradalar askerimize mermi atanları sen nasıl aday olarak gösterirsin. Sen Atatürk’ün kurmuş olduğu bir parti olarak devletin askerine mermi atan bir kişiyi aday olarak göstereceksin. Bu parti nasıl bir duruma düştü böyle.

FITRATA AYKIRI
Mehmet TÜFEKÇİ: Onlara bu yakışır zaten. CHP’li Dursun Çiçek’e de yakışan budur. Bu şekilde devam etsinler bakalım. Bu şekilde kafalarına göre devam ederlerse oy oranlarının daha çok düşeceğini düşünüyorum. Sen o partinin bir üyesini nasıl aday gösterebilirsin. Bu senin partinin fıtratına aykırıdır.

DERS ALAMAMIŞLAR
Mehmet KILIÇ: CHP’nin önceki seçimlerde de bu tavrının nasıl sonuçlar doğurduğu ortadadır. Yani vatandaş bu duruma sıcak bakmıyor. CHP ne yaparsa yapsın ömür boyu iktidara gelemez. Artık Türk vatandaşı uyandı. Bu konuda kimse CHP’ye sıcak bakmaz. CHP, HDP ne yaparsa yapsınlar bir etkileri olmaz. 

HER ZAMAN BİR KILIFLARI OLUR
Şeref CENK: Yaptıkları açıklamanın beklenenin aksine bir durum olduğunu düşünmüyorum. Çok şükür CHP’li değiliz ki kafamıza takalım. Türkiye kemikleşmiş oyları var. Yani bir CHP’li kılıf bularak meşru göstererek aynı davranışlarına devam edeceklerdir ve kemikleşmiş oylarını alacaktır. Ama Türkiye’nin sosyal bir demokrat bir muhalefete ihtiyacı var ama CHP bunu yapacak bir parti değildir.

TERÖRİSTİN NE İŞİ VAR TÜRKİYE’DE?
Sami ATLI: Bu şekilde aday göstermeleri mantıklı değil. Çünkü HDP terörist bir partidir. Sen bu partinin üyesini nasıl aday gösterebilirsin. Teröristin ne işi var Türkiye’de daha doğrusu seçimlerde ve aday olarak gösterilmelerinde bir sakınca yok mu? Bunu anlayamıyor muyuz?

BU HALKTAN OY BEKLEMESİNLER
Nevzat CİVELEK: Aday gösterirse bu halktan oy beklemesinler. Teröristlerin cenazelerine gidiyorlar, onları destekliyorlar. Bunları yapan bir partiye Türkiye Cumhuriyet’i vatandaşının nasıl oy vermelerini bekliyorlar.

Röportaj: Mustafa TOGUR-Emre ÖNCEL