Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu’na Çin’den katılan Jinxi Xu “Korno” adını verdiği eseri ve sempozyum hakkında açıklamalarda bulundu.

Öncelikle Türkiye’ye geldiği için çok mutlu olduğunu ve Tekirdağ’ halkının sıcaklığına vurgu yapan Xu, “Burada olmaktan bu sempozyumda eser üretmekten dolayı çok mutluyum. Geldiğimiz günden beri farklı bir kültürden geliyor olmamıza rağmen herkes bize yardımcı olmaya çalışıyor. Buradaki insanların gözlerine bakınca kalplerindeki sıcaklığı ve iyi niyeti hissedebiliyoruz” dedi.

Heykeli ile sözlerine devam eden Jinxi Xu, “Heykelimdeki fikir Çin’de çok sevilen ve Fransız kornosu denilen bir müzik aletinden gelmekte. Yuvarlama ve kabartma tekniğinin birleşimi ile girinti ve çıkıntı detaylarının oldukça fazla olduğu bir heykel. Anaglif ifade tekniği kullanılarak korno üzerindeki bazı tuşlar ve bakır borular öne çıkarılmaya çalışıyorum. Kornonun üstünde ise barış güvercini temel yaklaşım olarak özgürlük ve barışı sembolize etmeyi amaçlıyorum” diye konuştu.

Eseri tamamlandıktan sonrasında ortaya çıkacak anlamada vurgu yapan Jinxi Xu, “Beyaz bir anıtta sessiz korno ve enerjik kuşlar beraberler. Korno hoş sesler çıkarabilir ve kuşlar da buna eşlik edebilir. Bir klasik müzik parçasını icra etmek için işbirliği içindeler. Şimdi heykelden gelen sesi duymak için ona odaklanalım” İfadelerini kullandı.