Türkiye Satranç Federasyonu’nun, "Doğru Hamlede Buluşalım" projesi kapsamında Balıkesir’de öğrencilere satranç takımı dağıtımına başlandı.

1.sınıflarda satrancın yaygınlaştırılmasına yönelik Karesi Kaymakamlığı, Karesi Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu ile yürütülen "Doğru Hamlede Buluşalım" projesi kapsamında Albay Tayyar - Nuran Oğuz İlkokulunda öğrencilere satranç takımı dağıtıldı.

TSF, Karesi Kaymakamlığı ve Karesi Belediyesinin ilkokul çağındaki öğrencilere satrancı sevdirmek ve yaygınlaştırıp spor kültürü ve sevgisini oluşturmak amacıyla ilçede bulunan 33 ilkokulda, 2 bin 500 öğrenciye satranç takımı ve eğitim kitabı dağıtımına başladı. Proje kapsamında Albay Tayyar-Nuran Oğuz İlkokulunda 1.sınıf öğrencilerine satranç takımları düzenlenen törenle verildi.

Satranç dağıtım töreninde konuşan Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, "Bengi projemiz kapsamında değerler eğitimini çok önemsemekteyiz. Doğru Hamlede buluşalım projesi çok önemsiyoruz. İnşallah öğrencilerimiz hep hayatta doğru hamlede buluşurlar" şeklinde konuştu.

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ise, "Satranç sadece bir oyun değildir. Satranç bizim analitik düşünmemizi sağlayacak, insanların kendi kişisel gelişimine uzun vadede stratejilerini belirleyecek ve kendi kişisel gelişimine çok katkı sağlayacak. Satranç aslında oyun oynamak için güzel bir şey. Hayatta mücadele gücünüzü arttıran ve asla vazgeçmemeniz gerektiğini gösteren 64 kareden oluşan hayatın her şeyinin olduğu müthiş bir oyun. Burada bedel öderseniz, gerçek hayatta bedel ödemezsiniz. Satrancı iyi özümsemiş insanların Türkiye’ye çok faydası olur. Her zaman doğru karar alır. Her öğrenci belirli bir süre satranç oynarsa hayatta başarılı olur ve doğru karar vermeyi öğrenir. Gelecek nesillerin doğru hamlelerde buluşmalarını diliyorum" şeklinde konuştu.

TSF Başkanı Gülkız Tulay ise yaptığı konuşmada, "Satranç sporunu sevdirmek için 7 gün 24 saat çalışıyoruz. Gurur duyduğumuz ve desteklediğimiz ’Doğru Hamlede Buluşalım’ projesinde çok fazla destekçiye ihtiyacımız var. Karesi Belediyesinin yaptığı destek ile çocuklarımız ilkokul 1.sınıfta satranç ile buluşuyorlar. Çocuğa yatırım yapmanın, geleceğe yatırım yapmak olduğunu biliyoruz. Satranç sporunun geldiği noktadan gurur duyuyoruz. Satranç sporunda dünya 5.olduk. Böylesine güzel proje için Karesi Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. 81 il ve 560 ilçede 780 bin lisanslı sporcumuz var. Satranç doğru ve çabuk düşünebilme, olaylara doğru yorumlarla yaklaşabilme yeteneklerini geliştiren satrançla çocuklarımızı buluşturarak, ülkemize yetenekli sporcular kazandırmayı hedefliyoruz" dedi.

Konuşmalar sonrası Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, TSF Başkanı Gülkız Tulay, Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Konakbay ve Görme Engelli Avukat Salih Mehmet Aslan ile 1. sınıf öğrencileri ile karşılıklı satranç müsabakası yaptılar.