AK Parti MKYK Üyesi ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan, 15 Temmuz hain darbe girişiminin hafızalardan silinmemesi için Türk milletinin destansı direnişini konu alan ve İhlas Haber Ajansının (İHA) çektiği fotoğraflarından oluşan sergiyi gezdi.

Denizli AK Parti Milletvekili ve Parti MKYK Üyesi Cahit Özkan, İHA ve Merkezefendi Belediyesi’nin iş birliğinde 15 Temmuz hain darbe girişimini anlatan fotoğraf sergisini gezdi. Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, sergide Özkan’a eşlik ederek, fotoğraflar hakkında bilgi verdi.

Sergi açılışının ardından tarihe tanıklık eden fotoğraflar için İHA’ya teşekkür eden AK Parti MKYK Üyesi Özkan, “Merkezefendi Belediyemizin İhlas Haber Ajansı ortaya koyduğu görüntülerle, bugün 15 Temmuz’un birinci yılını anarken, tekrar anımsamak ve geleceğe dönük kararlı adımlarla, FETÖ terör örgütü ile mücadelenin nasıl yapılması gerektiğini yaşıyoruz. Aziz milletimizin geçmişte ortaya koyduğu mücadeleler destansı zaferinin bir benzerini, bin yıllar boyunca anılacak milletimiz 15 Temmuz’da gösterdi. Bütün Dünya milletlerinin kendi içerisinde dejenerasyon yaşadığı bu çağımızda, aziz milletimizin tarihten bugüne kadar yaşattığı değerleri ne kadar kararlı bir şekilde koruma düşüncesi içerisinde olduğunu, 15 Temmuz içerisinde aziz milletimiz gösterdi” dedi.

Milletin geçmişte birçok ihanet ile karşı karşıya kaldığını belirten Özkan, “Geçmişte ortaya konulan darbe teşebbüsleri, maalesef o dönem siyasi konjektörü ve liderliği hakkıyla bu darbede püskürt demedi. 15 Temmuz darbe teşebbüsünün tüketilmesinde Türk siyasi liderliğinin rolü büyüktür. Cumhur ile bütünleşmiş Cumhurbaşkanımız başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın aziz milletimizi milli emanete sahip çıkma noktasında halkımızı meydanlara ve havalimanlarına davet etmesiyle beraber, ‘Ben milletimizin üzerinde hiçbir güç tanımadım, tanımam’ anlayışı ile bu davete icabet eden aziz milletimiz, işte bu fotoğraflarda olduğu gibi meydanlara ve havalimanlarına koştu” diye konuştu.

İhanetin birinci yıldönümünde hain darbe teşebbüsünün tam anlamıyla anlaması için sergiyi açan İHA’ya teşekkür eden Özkan, “Denizlili hemşerilerimizin izlemesine ve ziyaretini açan Belediye Başkanımıza, ekibine ve bu görüntüleri çeken İhlas Haber Ajansı’nın tüm muhabirlerinin tebrik ediyorum. Bu kararlılık, yani FETÖ terör örgütünü ne kadar büyük ihanet içerisinde olduğunu aziz milletimize anlatmak suretiyle anlaşılacaktır. Bu ihaneti tüm boyutlarıyla anlatan, bu noktada gayret gösteren Merkezefendi Belediye Başkanına, ekibine ve İhlas Haber Ajansı’na teşekkür ediyor ve demokrasi duyarlılığı için bu millete kazandırdıkları serginin Denizli’mize Merkezefendi’mize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Serginin açıldığı alana vatandaşlar yoğun katılım gösterirken, fotoğrafları inceledi.