Samsun Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan Kalpar, "Tarafıma ulaşmış resmi bir teklif yok. Bende gelişmeleri takip ediyorum. Böyle bir talep gelirse seve seve Samsunspor'a gelmeye hazırım" dedi.  Teknik direktör arayışlarını sürdüren Yılport Samsunspor'da adaylar arasında yer alan tecrübeli teknik adam Hüseyin Kalpar, "Henüz bana gelen bir teklif yok. Bir talep gelirse seve seve göreve hazırım" dedi

İrfan Buz'dan boşalan teknik direktörlük koltuğu için arayışlarını sürdüren Kırmızı-Beyazlılarda, Hüseyin Kalpar ismi yükses sesle söylenmeye başladı. Camiaya yakın isimlerden alınan bilgiye göre, yönetimin teknik adam listesinde bulunan adaylar arasında Hüseyin Kalpar'ın bir adım öne çıktığı öğrenildi. Taraftarların büyük kısmının da gelmesini istediği tecrübeli çalıştırıcı Samsunspor'la 2010-11 sezonunda Süper Lig'e çıkma başarısı göstermişti.

Son günlerde adının sık sık Samsunsporla anılması üzerine Samsun Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan Hüseyin Kalpar, "Samsunspor'da geçmişte çok güzel günler yaşadım. Birlikte Süper Lig'e çıkma başarısı gösterdik. Samsunspor, Türkiye'nin en önemli camialarından bir tanesi. Tabiki Samsunspor'da çalışmak isterim. Ancak henüz tarafıma ulaşmış resmi bir teklif yok. Bende gelişmeleri takip ediyorum. Böyle bir talep gelirse seve seve Kırmızı-Beyazlı ekibe gelmeye hazırım" dedi. 

Mustafa TOGUR