Adıyamanlıların Kurban Bayramı’nı huzur içinde geçirmeleri için kolları sıvayan Adıyaman Belediyesi gerekli tüm çalışmaları tamamlayıp, olası bir aksiliğe karşı önlemlerini aldı.

Kurban Bayramı için hazırlıklarını tamamlayan Adıyaman Belediyesi, Adıyamanlıların bayramı bayram tadında geçirmesi için 24 saat görevinin başında olacak.

Bayram öncesi ve süresince oluşabilecek aksaklıkların anında giderilmesi, kurban satış ve kesim yerlerinin belirlenmesi ve mezarlık ile ibadethane bakımları gibi konularda çalışmalarını tamamlayan belediye ekipleri, halkın daha rahat bir bayram geçirebilmesi için gece gündüz demeden çalışıyor.

Kutlanacak olan Kurban Bayramı öncesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen genel temizlik, ibadethane temizliği ve genel mezarlık bakımı, zabıta ve veteriner müdürlükleri tarafından koordineli bir şekilde sürdürülen hayvan satış ve kesim yeri çalışmaları, bayram namazı sonrası mezarlık ziyaretinde bulunacak olan vatandaşlara peksimet ve meyve suyu dağıtımı, zabıta müdürlüğü tarafından seyyar satıcıların yerlerinin belirlenmesi ve belediye otobüslerinin bayram süresince ücretsiz hizmet vermesi gibi başlıca çalışmaları tamamlayan Adıyaman Belediyesi, sorunsuz bir bayram için her türlü önlemi aldı.

Konu ile ilgili bilgi veren Adıyaman Belediyesi yetkilileri, özellikle bayram öncesi kurbanlık satış ve kesim yerlerinin belirlendiğini dile getirerek, “Valiliğimiz koordinesinde gerçekleştirilen toplantıda tarım il müdürlüğü ve belediyemiz zabıta ve veteriner müdürlüğü ekipleri hayvan satış ve kesim yerleri konusunda çalışmaları tamamladılar. Buna göre belediyemize ait olan yeni hayvan pazarı, itfaiye müdürlüğünün kuzeyindeki boş alan, belediye hayvan pazarı ve eski su işleri müdürlüğü alanında hayvan satışları yapılırken, hayvan kesimi için de başvuruda bulunan oto yıkama alanları, saftat et kombinesi, besi çiftlikleri ve eski su işleri müdürlüğü alanında bu işlem gerçekleştirilebilecek.

Adıyaman Belediyesi Veteriner Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü tarafından bayram öncesi ve sürecinde bu tür olaylara müdahale edebilecek donanımlı bir yakalama timi oluşturdu.

Yine geçmişteki bayramlarda olduğu gibi arife günü ve bayramın ilk günü sabah kabir ziyaretinde bulunmak isteyen vatandaşlar için Altınşehir, Esentepe TOKİ ve eski Doğum Hastanesi önünden mezarlığa otobüsler ücretsiz olarak servis yaparken, normal otobüslerde Kurban Bayramı süresince ücretsiz taşıma hizmeti verecektir. Kurbanlıkların sağlıklı bir şekilde poşetlenmesi için belediyemiz tarafından hazırlanan poşetler de vatandaşlarımıza dağıtılacak” şeklinde bilgi verdi.