Tekkeköy Kaymakamı Dr. Polat Kara'nın eşi Meltem Kara'nın Proje Koordinatörü olduğu Aile Destek Merkezi, ilçedeki kadınlar hem meslek edinerek aile ekonomilerine katkı sağlıyor hem de kişisel yönden gelişimlerine destek oluyor.

GELİŞİMLERİNE DEV KATKI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen ADEM Projesi, Tekkeköy Belediyesi Zübeyde Hanım Konağı'nda hayata geçirildi. Tekkeköy Kaymakamı Dr. Polat Kara'nın eşi Meltem Kara'nın Proje Koordinatörü olduğu Tekkeköy Aile Destek Merkezi'nde kadınların ekonomik ve sosyal hayata katılımları hedefleniyor. Kadınlar, psikososyal, mesleki ve kişisel yönden gelişimlerine destek olmak amacıyla açılan Tekkeköy Aile Destek Merkezi'nde Kur'an-ı Kerim, tığ ve iğne oyası, ahşap boyama, danışma görevlisi, makrome, okuma-yazma ve dikiş kursları yer alıyor. Kurslara katılan kadınlar meslek edinerek aile bütçelerine katkıda bulunma fırsatı elde ediyor. Merkezdeki kreş sayesinde kadınlar kurslara katılırken 3-6 yaş çocukları da kreşte keyifli zaman geçiriyor. 

GELİR ELDE EDİYORLAR

Tekkeköy Aile Destek Merkezi'nin şubat ayında hizmet vermeye başladığını kaydeden Proje Koordinatörü Meltem Kara, "Tekkeköy Belediyesi'nin 2018 yılında açmış olduğu Aşağıçinik Zübeyde Hanım Hanımlar Konağı'nda 2023 yılının şubat ayından beri faaliyet göstermekteyiz. Amacımız hanımların hem sosyalleşmesi hem üretmesi hem de ürettikleriyle aile bütçelerine katkı sağlayabilmesidir. Bu anlamda her 3 ayda bir kermes düzenleyerek, kursiyerlerimizin hem ürettiklerini sergilemelerine hem de onların gelir elde etmelerine yardımcı oluyoruz. Aile Destek Merkezimizde 7 kursumuz ve kursiyerlerimizin 3-6 yaş arası çocukları için kreşimiz mevcut. Önceliğimiz ise geliri asgari ücretin 3'te 1'ini geçmeyenler olmak üzere kurslarımıza tüm hanımlarımız katılabilmektedir" dedi.

EĞİTİMLERE KATILIYORLAR

Kadınların merkezde sosyalleşme imkanı bulduğunu dile getiren Eğitici Raşit Taha Bülbül de, "Burada hafta içi kursumuza gelen hanımlarımıza psikoteknik dersleri veriyoruz. Kurslara gelen hanımlar burada hem üretiyorlar hem de verdiğimiz eğitimlere katılıyorlar. Bakanlıktan gelen müfredata bağlı kalarak diğer kurumlardan da eğitici çağırıyoruz. Destek alan vatandaşlarımıza kurs malzemeleri de temin ediyoruz. Onlarla beraber gelen çocuklara da psikolojik destek veriyoruz" diye konuştu. 

SİPARİŞLER ALIYORUZ

Giyim Üretim Hocası Semra Demir de şunları söyledi: "Kayıtlı olan öğrencilerimizle burada dikiyoruz, üretiyoruz ürettiklerimizi satıyoruz, sipariş alıyoruz. Hanımlarımız memnun ben de çok memnunum. Aile destek merkezine bize burada sunduğu olanaklar için çok teşekkür ediyoruz."

ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ

Kursiyer Mümine Kahya: Buraya ahşap boyamaya geliyorum. Arkadaşlarımla beraber elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. İşimizi seviyoruz.

GERİ DÖNÜŞÜME KATKI 

Kursiyer Nihal Nergis: Kursumuzda hem vaktimizi güzel değerlendiriyoruz hem de evlerimizde kullanabilceğimiz yeni şeyler üretiyoruz. Geri dönüşüm malzemeleriyle güzel şeyler üretiyoruz. Geri dönüşüme katkıda bulunuyoruz. Hocalarımız ve kursiyerlerimiz ile hoş, güzel vakitler geçiriyoruz. 

Gazi Komutan Davut Ala'dan, İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz'a hayırlı olsun ziyareti Gazi Komutan Davut Ala'dan, İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz'a hayırlı olsun ziyareti

Elvan İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.