Battalgazi Belediyesi Tur Otobüsü ile 2017 yılında tarihi mekanlara yönelik yapılan turlar sona erdi. Tur otobüsü ile 2017 içerisinde 15 bin 437 kişi, Battalgazi ilçesinde bulunan tarihi mekanları gezdi.

Battalgazi Belediyesi tarafından 2014 yılı içerisinde hizmeti sunulan Tur Otobüsü ile vatandaşlardan tarih bilincini geliştirmek adına yapılan turlara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 2017 yılı turlarına 3 Temmuz’da başlayan Battalgazi Belediyesi Tur Otobüsü, 3 Ekim’de yaptığı son turla 2017 yılı turlarını tamamladı.

Battalgazi Belediyesi Tur Otobüsü ile 3 Temmuz-3 Ekim 2017 tarihleri arasında 15 bin 437 kişi, Battalgazi ilçesindeki tarihi ve kültürel varlıkları gezme imkanı buldu. Vatandaşlar, verilen hizmetten dolayı Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür etti.

Güzel bir hizmet olduğunu belirten Nevin Bülbüloğlu, “Bu hizmetle Battalgazi bölgesindeki tarihi eserleri herkes öğrenmiş olur” derken, Ayşe Demir ise, “Eskimalatya’daki tarihi yerleri gezmeyi çok seviyorum. Kervansaray, Vaiz Baba, Vaiz Ocağı gibi yerleri biliyorum. Tüm arkadaşlarıma Eskimalatya’daki tarihi yerleri görmeyi öneririm” ifadelerini kullandı.

Öğrenci Sevde Doğru da, “Battalgazi Belediyesi’nin bu hizmetinden faydalanmak için tur otobüsü gezisine katıldım. Kervansaray ve Ulu Cami’yi biliyorum. Eskimalatya’daki diğer tarihi yerleri gezmeyi istediğim için bu otobüse bindim. Bu hizmeti veren Battalgazi Belediyesine teşekkür ediyorum” diye konuştu.