KARABÜK (AA) - Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Mehmet Mescier, "Karabük iş dünyasının rekabetçi yapısını güçlendirecek sağlam projeler üretmek, bu projelere azami ölçüde katkıda bulunmak ve uluslararası işbirliklerimizi geliştirmek mecburiyetindeyiz." dedi.

Mescier, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye İhracat Meclisince hazırlanan ilk bin ihracatçı firma arasında Karabük'ten firmaların yer almasının kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

Türkiye ekonomisinin güçlü şekilde devam edebilmesi ve istikrarlı şekilde büyüyebilmesi için ihracatın önemine vurgu yapan Mescier, şunları kaydetti:

"İhracatçımızın ülkesi adına bir şeyler yapmanın gayreti içinde olması ve mevcut pazarlarda paylarını koruması ve yeni pazarlar bulmak için mücadelelerini sürdürmesi sonucunda en büyük bin ihracatçı listesinde firma sayısının artması çok önemli bir gelişmedir. Bizler ihracatımızı daha üst seviyelere çıkarmak istiyorsak, rekabet gücü yüksek, Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına ağırlık veren, katma değer artışı sağlayan yüksek ürünler elde eden firmalarımızın sayısını çoğaltmak en büyük hedefimizdir. Karabük Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizlere düşen en önemli görev ve sorumluluk, Karabük iş dünyasının rekabetçi yapısını güçlendirecek sağlam projeler üretmek, bu projelere azami ölçüde katkıda bulunmak ve uluslararası işbirliklerimizi geliştirmek mecburiyetindeyiz. Bununla beraber amacımız, yeni iş kollarının faaliyete geçmesiyle birlikte 326 milyon dolar seviyelerinde gezinen ihracatımızı daha yukarılara çıkarmaktır."