Hizmet ve perakende ticaret sektörlerinde artan güven, inşaat sektöründe azaldı.

Bir önceki ayda 105,4 olan hizmet sektörü güven endeksi 107,2 değerine, 108,4 olan perakende ticaret sektörü güven endeksi 109,5 değerine yükselirken, 85,3 olan inşaat sektörü güven endeksi 83,4 değerine düştü.

HİZMET SEKTÖRÜ GÜVEN ENDEKSİ ARTTI

Hizmet sektörü güven endeksindeki artış, son üç aylık dönemdeki iş durumu değerlendirmesindeki %0,9’luk ve gelecek üç aylık dönemde hizmetlere olan talep beklentisi değerlendirmelerindeki %6,2’lik iyileşmeden kaynaklandı. Son üç aylık dönemde hizmetlere olan talep alt endeksi ise bir önceki aya göre %2,7 oranında azaldı.

PAREKENDE TİCARET GÜVEN ENDEKSİ YÜZDE %1,1 ARTTI

Perakende ticaret sektörü güven endeksindeki artış, gelecek üç aylık dönemde iş hacmi-satışlar beklentisi alt endeksindeki %6,2’lik artıştan kaynaklandı. Son üç aylık dönemde iş hacmi-satışlar ve mevcut mal stok seviyesi alt endeksleri ise bir önceki aya göre sırası ile %2,5 ve %1,5 azaldı.

İNŞAAT SEKTÖRÜ GÜVEN ENDEKSİ AZALDI

İnşaat sektörü güven endeksindeki azalış, alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi ve gelecek üç aylık dönemde toplam çalışan sayısı beklentisi değerlendirmelerindeki kötüleşmeden kaynaklandı. Söz konusu alt endeksler sırası ile bir önceki aya göre %4,6 ve %0,6 azaldı.