Aydın Ticaret Borsasında sezonun ilk kestanesi düzenlenen törenle borsaya teslim edildi. Türkiye’de kestane üretiminde ilk sırada bulunan Aydın’da kestane hasadı başlarken, Aydın Ticaret Borsası ilk hasadı gerçekleştiren Efeler İlçesi Eğrikavak mahallesinden kestane üreticileri Davut Bayrak ve Özkan Sütçü’nün ürününü kilosu 40 TL’den alıp üreticileri altınla ödüllendirdi.

Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı Bahri Erdel, geçen sene Türkiye’de üretilen 64 bin 750 ton kestanenin 25 bin tonunun Aydın’da üretildiğini belirterek Aydın’ın kestane üretiminde söz sahibi olduğunu belirtti.

Verimli bir sezon geçmesi temennisinde bulunan Erdel, “Bugün ilimizde coğrafi işaretini almış olan kestanemizin ilk satışını gerçekleştirmek üzere buradayız. Ben şimdiden ülkemizdeki kestane üreticilerinin bol verim ve bol kazançlı bir sezon yaşamalarını temenni ediyorum. Kestanemizin ülkemize yapmış olduğu katkılardan dolayı inşallah verimi bol bir sezon yaşarız. İki arkadaşımızın getirmiş olduğu 50 kilogram kestaneyi burada kilosu 40 TL’den alımını gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Bu fiyat sezon boyunca inşallah böyle devam eder” diye konuştu.

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim Şube Müdürü Aydın Çelik ise “Yeni sezonun hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunarak, üretimin hastalıklardan ve zararlılardan uzak bir şekilde önümüzdeki yıllarda da devam etmesini istiyorum” dedi.

Borsaya ürünlerini teslim eden Efeler ilçesi Eğrikavak Mahallesinden kestane üreticileri Davut Bayrak ve Özkan Sütçü’ye, Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı Bahri Erdel ve Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim Şube Müdürü Aydın Çelik tarafından ödülleri takdim edildi.