Bilecik’te faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri, Bilecik Valisi Tahir Büyükakın’ı makamında ziyaret etti.

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, Valilik Toplantı Salonu’nda, devletlerin sadece millet arkasında olduğu zaman devlet olduğunu belirterek, devletin de halk için var olduğunu ifade etti. Büyükakın, ”Milletimiz 15 Temmuz günü aslında Türkiye’nin her yerinin Çanakkale olduğunu gösterdi. Çanakkale’nin geçilmeyeceğini, geçilemeyeceğini bir kez daha dünyaya gösterdi. Sadece FETÖ terör örgütüne değil, onun iş birlikçilerine, onu maşa olarak kullananlara ülkemizin üzerinde emeli olanlara da net ve kararlı bir şekilde bir kez daha haykırdı, ’’Çanakkale geçilmez, bu ülkenin toprakları çiğnenmez, bu ülkenin evlatlarına diz çöktüremezsiniz. Bu yurdun üzerinde tüten son ocak sönmeden onları esir alamazsınız.’’ Bunu bir kez daha gösterdik. Allah’a hamd olsun. Bu günü diğer bütün kutlu günlerimiz olduğu gibi unutmayacağız, unutturmayacağız. Böyle bir günde devletimiz ile milletimizin bölünmez bütünlüğünü açık bir şekilde tekrar tekrar dünyaya haykırmamız ve göstermemiz gerekiyor. İnşallah bundan sonra memleketimiz böyle bir güngörmez. Ama bir söz vardır. İster isen sulh-ü salâh, hazır ol cenge derler. Biz cenge her zaman hazırız. Bu milletin evlatları bunu tarihte birçok kez gösterdi. 15 Temmuz’da bir kez daha gösterdi. Gerektiği zaman hiçbir şekilde canını düşünmeden vatanı için her fedakarlıkta bulunacağını bir kez daha gösterdi. Önemli olan bu ruhu korumamız. Bu ruhu koruduğumuz müddetçe inşallah hiç bir zaman emellerine ulaşamayacaklar. Türkiye son kale. Türkiye düşerse bütün dünya düşer aslında. Allah’ın izniyle bu ruhu koruduğumuz müddetçe, bu ruha sahip olduğumuz müddetçe hiç bir şekilde onların bu emellerine ulaşması mümkün olmayacak. 15 Temmuz Cumartesi günü hep birlikte milli irade meydanını dolduracağız. Milli irade ve birlik yürüyüşümüzü kararlı bir şekilde tüm vatandaşlarımızla birlikte yapacağız” dedi.

Sivil Toplum Kuruluşları (STK) adına konuşan Memur-Sen Bilecik Şube Başkanı Ahmet Selöz ise, 15 Temmuz’da destansı bir tarih yazıldığını ifade ederek, ’’Hain darbe girişimine karşı bir yıl önce nasıl dimdik durduysak, bir yıl sonra da aynı şuur ve aynı idrakle devletimizin yanında olduğumuzu göstermeye devam edeceğiz’’ dedi.