Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Kırşehir’de katıldığı ziyarette şehre özgü kültür ve sanat projelerinin görüşüleceğini söyledi.

Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Okan İbiş’in de yer aldığı ziyarette Vali Necati Şentürk ile görüşen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Kırşehir’in kültürel açıdan oldukça zengin kaynaklara sahip olduğunu belirtti.

Bozkırın Tezenesi halkın sanatçısı merhum Neşet Ertaş, Ahi Evran-ı Veli gibi büyük üstatların memleketinde bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, ziyaretinde Kırşehir’e ait kültür ve sanat projelerinin görüşüleceğini de anlattı.

Vali Necati Şentürk de ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman’ı medeniyetler beşiği, Ahiler kenti Kırşehir’de ağırlamaktan mutlu olduklarını anlattı.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Valilik ziyaretinin ardından Vali Necati Şentürk, Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Okan İbiş ve İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Yıldız Eraslan ile birlikte Neşet Ertaş’ın doğduğu ev olan Halk Ozanı Muharrem Ertaş’ın evini ziyaret etti.

Bölgede yaşayan abdallarla da görüşen ve sohbet eden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, merhum bozlak ustası ‘Muharrem Ertaş Müze Evi’ yapılacağını açıkladı.