Samsun'un Alaçam ilçesi 81 kilometre uzaklıkta bunmaktadır.1944 yılından beri samsunun 17 ilçesinden birisi olmuştur. Özel arabanızla Samsun'dan yaklaşık 1 saat 20 dakikada ulaşabilirsiniz. Samsun'un en küçük ve en şirin ilçesi olan Alaçam gizemli bir tarihe sahiptir. Alaçam adını ilçenin ortasında geçen Uluçay'ın kenarındaki Uluçam denilen büyük çam ağaçlarından geldiği söylenmektedir..

alacam.jpg

SAMSUN'UN EN ŞİRİN İLÇESİ ALAÇAM DA GEZİLECEK YERLER

Milattan önce Frigyalılar, Mısırlılar, Lidyalılar ve Persler Alaçam topraklarında hüküm sürmüşlerdir. Peki bu gizemli ve şirin ilçeye gittiniz de nereleri gezmelisiniz? işte cevabı...

Alaçam-Manşet.png

ALAÇAM KOYU

Alaçam da yaklaşık 1 saat yürüdüğünüzde sahil, deniz ve alaçam koyunun muhteşem doğa ve tabiatın birleştiği nadir kumsallardan bir tanesi olarak karşınıza çıkmaktadır. Dağların ardından Sinop burnu görünmektedir. Akşam üzeri bu koyda güneş batışının keyfini sürebilirsiniz.

ŞADİBEY BEY CAMİ

1515 yılında Anadolu Beylerbeyi Şadibey tarafından yaptırılmış, Yıkılan caminin önce minaresi yenilenmiştir. Kıyı kasabası olan Alaçam için bu cami tarihi değer taşımaktadır.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

alacam-da-konforlu-yol-sevinci.jpeg