Anaç hayvan desteklemesinden yararlanmak isteyen üreticilerin, Malatya ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’ne başvurması istendi.

Malatya ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, yetiştiricilerin 2013 yılı anaç hayvan desteklemesi müracaatları için çok kısa bir zaman kalmasından dolayı birlik binasında basın toplantısı yaptı.

Akın yaptığı açıklamada, “2013 yılı anaç koyun keçi destekleri ile alakalı bütün yetiştiricilerimize önemli bir görev düşmektedir. Bu görevlerinin ise müracaatların bitmesine çok kısa bir süre kalması münasebeti ile yetiştiricilere hem yazı yazmamız hem mesaj göndermemiz hem de ilçelerimize yazı yazmamıza rağmen halen hayvanını güncellemeyip gelmeyen üreticilerimiz var. 2013 yılı anaç koyun keçi desteğinden faydalanmak için dilekçesini ve güncellemesini yapıp sunmayan yetiştiricilerimiz var bu bağlamda yetiştiricilerimiz müracaatların bitmesine çok kısa bir süre kalmasından dolayı güncellemesini yapıp dilekçesini vermesi gerekiyor. Aksi takdirde kesinlikle destek alamazlar” ifadelerini kullandı.

“İl genelinde gelmeyen yetiştirici sayısı 236 olup Akçadağ ilçemizde 68 yetiştirici, Kuluncak ilçemizde 7 yetiştirici, Arapgir ilçemizde 22 yetiştirici, merkezde 20 yetiştirici, Arguvan ilçemizde 10 yetiştirici, Pütürge ilçemizde 4 yetiştirici, Battalgazi ilçemizde 5 yetiştirici, Yazıhan ilçemizde15 yetiştirici, Darende ilçemizde 40 yetiştirici, Yeşilyurt ilçemizde 10 yetiştirici, Doğanşehir ilçemizde 23 yetiştirici, Doğanyol ilçemizde 1 yetiştirici, Hekimhan ilçemizde11 yetiştirici birliğimize başvuru yapmadı” diyen Akın, “Bu yetiştiricilerimiz bu çağrımız ile inşallah gelip müracaatlarını yapıp en iyi şekilde desteklemeden faydalanmalarını istiyoruz. Birlik olarak tekrardan bilgilendirmelerimize devam edeceğiz ama zamanımız çok kısıtlı yetiştiricilerimizin bir an önce müracaat etmeleri gerekmektedir “ şeklinde açıklamasını tamamladı.