Denizli’de, 18 okula kazandırılan zenginleştirilmiş kütüphanelerin açılışı yoğun kalıtımla gerçekleştirildi.

Merkezefendi Belediyesi tarafından eğitime destek olmak amacıyla 18 okula kazandırılan zenginleştirilmiş kütüphanelerin (Z-Kütüphane) açılışı gerçekleştirildi. 1 milyon TL’ye mal olan kütüphanelerin içinde kitap okuma bölümünün yanında, bilgisayar bölümü, satranç oynama bölümü gibi çeşitli aktiviteler yapılabiliyor.

Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesinde yapılan açılış törenine Denizli Valisi Hasan Karahan, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, daire müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan açılış töreninde İl Müdürü Mahmut Oğuz ve Vali Karahan birer konuşma yaptı. Daha sonra protokol üyeleri, kütüphaneyi gezdi kitapları inceledi. Protokol üyeleri, Merkezefendi Belediyesinin okula kazandırdığı Kur’an-ı Kerim sınıfına geçerek, Kur’an dinledi.

"1 milyon TL’ye mal oldu"

Merkezefendi sınırları içerisindeki 18 okulun zenginleştirilmiş kütüphanelerinin açılışını yaptıkları için mutlu olduklarını belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “Belediye olarak geçtiğimiz 6 ay içerisinde 18 kütüphanemizi tamamlayarak toplamda 1 milyon TL’lik bir yatırıma imza attık. Tabi ki ilk baştan, yola çıktığımız zaman 30 okula bunu yapmak istiyorduk. Ama 60 metrekare yeri olan, böyle imkanı olan okullara yapma durumunda olduğumuz için, ancak 18 okula yapabildik. Eğitime çok büyük yatırımlarımız var, geçtiğimiz eğitim döneminde 2 bin 250 öğrencimize öğrenim yardımı imkanı sağlamıştık. Ortaokul ve lise öğrencilerimizin yaklaşık yüzde 9’una, bu sene Merkezefendi Belediyesi olarak 3 bin öğrencimize aylık 90 lira olmak üzere, öğrenim yardımı yapıyoruz. Merkezefendi Belediyesi için eğitime yatırım, çok çok önemli, eğitim bizim birinci önceliğimizdir” diye konuştu.

"Kütüphaneler içinde çeşitli aktiviteler var"

Kütüphaneler hakkında konuşan Subaşıoğlu, “Kütüphanelerimizin içerisinde modern şekilde dizayn edilmiş oturma grupları, raflarımız kitaplarımız var aynı zamanda, satranç ve benzeri etkinlikler ile ilgili de imkanlarımız var. Kayıt sistemimiz var, idari bürolarımız var, açıkçası her türlü etkinliğe açık, aynı zamanda ödünç kitap alıp verme sistemi de yazılım olarak içerisine, Merkezefendi Belediyesi olarak kurulmuş. Önemli bir aktivite alanı, sadece kitap yok, içerisinde sosyal hayat ile ilgi bir çok fonksiyon ve bir çok imkan var” ifadelerini kullandı.

"Türkiye’nin en büyük 2’inci kütüphanesini açacağız"

Bugün açılan kütüphanelerin hepsini kapsayacak büyük bir kütüphaneyi Bereketler Adalet Mahallesinde açacaklarını belirten Subaşıoğlu, “Türkiye’nin iki numaralı kütüphanesi olacak, merkez kütüphaneyi de inşallah 7-8 ay içerisinde, faaliyete almış olacağız. Ankara’daki milli kütüphaneden sonra da, Türkiye’nin iki numaralı kütüphanesi, içerisinde yüz binlerce kitap olacak. 5 bin metrekare kapalı alanı olan, bin 100 metre kare yetişkin kütüphanesi, 800 metrekare çocuk kütüphanesi, bireysel çalışma odaları, grup çalışmaları, etüt merkezi, genç şair ve yazarlar için, odaların bulunduğu, konferans salonunun açık hava tiyatrosunun ve kitap kafenin, bütünleşik bir şekilde tasarlandığı bir proje. İnşallah bittiği zaman Merkezefendi’deki tüm okullara hizmet edecek. Bütün hedefimiz Merkezefendi’de eğitime daha fazla yatırım yapabilmek” diye belirtti.