Yüksek Seçim Kurulu illerin milletvekili sayılarını yeniden belirlerken, Samsun'un vekili sayısı ise değişmedi. Samsun yapılacak genel seçimlerde yine 9 milletvekili çıkartacak. Muhalefet parti il başkanları ise YSK'nın vekil sayısını açıklamasını, seçim hazırlığı olarak yorumladı.

06-muhalefet (3).JPG

SEÇİM KAÇINILMAZ

CHP İl Başkanı Fatih Türkel, yaptığı açıklamada "Hedefimiz yerel seçimlerde en az 9 aday çıkartmak. Anket ve kamuoyu yoklamalarına bakıldığı CHP yükselişte. Samsun 15 yıl önce 11 milletvekili çıkartıyordu. Bu rakam son 12 yıldır da 9'da kaldı. YSK illerin vekil sayılarını açıkladı. Bu olası bir seçim öncesi ön hazırlık gibi. AK Parti 2023'de seçim yapacağız dese de, ekonomik göstergeler öyle demiyor. Seçimin yaklaştığını, AK Parti'nin de bir şansının kalmadığını düşünüyorum" dedi.

06-muhalefet (1).JPG

BİR AN ÖNCE SANDIK GELMELİ

İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy da Samsun Medya Grubu'na erken seçim istediklerini belirterek, "Samsun'da birinci olabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. 4-5 ay önce bu yıl için Kasım veya Eylül'de kesin seçim var dedim. Ama bu ekonomik şartlarda seçime gitmeyi göze alamazlar ve bu şartlarda da zaten seçimi kaybedecekler. Bu kötü ekonomiyi, doğru olmayan önlemlerle düzeltmenin imkanı yok. Yönetemiyorlar. İsteğimiz biran önce sandık gelse de milletimizi şu sistemden kurtulsa" diye konuştu.

06-muhalefet (2).JPG

BU SEÇİM HAZIRLIĞIDIR

Samsun için belirlenen milletvekili sayının 9 olmasını olumlu bulduğunu ifade eden Saadet Partisi İl Başkanı Salih Şen de YSK'nın vekil sayılarını açıklamasını erken seçim hazırlığı olarak değerlendirerek şöyle konuştu:

"Burada önemli olan seçim yasası. Seçim yasası ülkenin önünü açacak şekilde değil, sanki kapatacak şekilde bir sistem. Her ne kadar erken seçim için aksi konuşsalarda gidişat bunu gösteriyor. Yapılan bütün çalışmalar seçim çalışması şeklinde. Muhalefeti nasıl engelleriz, tekrar kaos ortamı oluşturup seçimi güç kullanarak nasıl kazanabiliriz şeklinde manipilasyonlar yapılıyor ama umarım memleketimiz için hayırlısı olur"

Dilber BAHADIR

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.