SBÜ Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi 26 Ekim Hasta Hakları günü nedeniyle Kliniklerde tedavi gören hastaları ziyaret etti.

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Olgun Keskin ve Hasta Hakları Birim Sorumlusu Hasan Ergün Gündoğdu, 26 Ekim Hasta Hakları günü nedeniyle Kliniklerde tedavi gören hastalar ziyaret ederek "hasta hakları" konusunda bilgiler verdi. Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Olgun Keskin, “Hasta hakları, hasta ve sağlık hizmeti alan kişilerin sağlık kuruluşları ile sağlık personeli karşısındaki haklarını tarif eden bir kavramdır. Bir gereksinim olarak doğduğu için, hasta haklarının karşılıklı olarak hekim, hasta ve sağlık kuruluşu arasındaki ilişkileri düzenleyen ilkeler bütünü olduğunu söyleyebiliriz. Hasta hakları, hasta ile sağlık çalışanları arasında bireysel ve toplumsal düzeyde ortaya çıkan sorunların çözümü, sağlık çalışanlarının hastaya ve hastanın sağlık çalışanlarına karşı görev ve sorumlulukları bilmesi, daha iyi sağlık ortamı için hasta ve sağlık çalışanlarının birlikte sahip çıkması gereken haklardır” dedi.

Keskin, “Tıbbi Bakım Hakkı, Bilgi Edinme Hakkı, Aydınlatılmış Onam Hakkı, Mahremiyet ve Özel Yaşama Saygı Hakkı, Başvuru (Şikayette bulunma) Hakkı Hasta haklarının hedefleridir. Hastalarımız ve yakınları sağlık sorunlarına hastanelerimizde çözüm ararken, kimi zaman bazı sorunlarla karşılaşabilmektedir. Bu doğrultuda hasta hakları bölümümüzün ve biz hastane yöneticilerinin öncelikli amacı hasta ve yakınlarımızın sorunlarının çözümünde onları memnun ederek “hasta memnuniyetini” sağlayarak kurumumuzdan ayrılmaları üzerine işlemektedir."