Adıyaman’ın Samsat ilçesinde, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, TEMA Vakfı ve İş Bankasının ortaklaşa yürüttükleri ’81 İlde 81 Orman’ isimli projesi amacına ulaştı.

Proje kapsamında Adıyaman’ın Samsat ilçesinde bulunan Sahabe Safvan Bin Muattal kabri mevkisinde oluşturulan ormandaki ağaçların bakımları ve korunması neticesinde fidanlar büyüdü. İş Bankası Adıyaman Şubesi Müdürü Serkan Özdemir, İkinci Müdür Fatih Korkmaz ve TEMA Vakfı Samsat İlçe Sorumlusu Fahrettin Çelik, oluşturulan ormanı incelediler.

2010 yılında, 30 bin kızılçam, fıstıkçamı, servi, alıç, meşe ve badem gibi çeşitli cinslerde ağaç dikildiği ve bu tarihten beri bakım ve tamamlama çalışmalarının yürütüldüğü alandaki ağaçların büyüdüğü ve bir orman görünümü kazandığı belirtildi. İş Bankası Adıyaman Şubesi Müdürü Serkan Özdemir yaptığı açıklamada, "Samsat ilçemizde 30 bin ağacın toprakla buluşması ve bu ağaçların insan boyunu aşana kadar bakımlarının yapılması neticesinde 20 bin hektarlık alanda güzel bir ormanın oluştuğunu zevkle gördük. Ülkemize ve bütün insanlığa fayda sağlayacak böylesi güzel bir çalışmanın bir parçası olmaktan dolayı gururluyuz, mutluyuz. Geçmişten bu güne emeği geçen bütün herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi. TEMA Vakfı Samsat İlçe Sorumlusu Fahrettin Çelik ise, ülkemizde her yıl binlerce hektarlık orman alanının imara açılması, yangın veya başka nedenlerle yok olduğunu belirterek yeni orman alanlarının oluşturulması gerektiğini vurguladı. Çelik, "Ülkemizde Orman ve Su İşleri Bakanlığı, TEMA Vakfı ve İş Bankası’nın ortaklaşa yürüttükleri ’81 İlde 81 Orman’ isimli projesinin bir örneği olan Adıyaman’daki çalışmanın başarılı sonuçlar verdiğini görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sahabe Safvan bin Muattal kabrinin bulunduğu alanda oluşturulan ormandaki ağaçlar artık insan boyunu aşmış, kendi kendine büyüme çağına gelmiştir. Projemiz ile başarılı sonuçlar elde edilmiştir. Bundan sonra bizlere düşen görev bu alanları korumak ve yeni projelerle yeni ağaçlık alanlar oluşturmaktır. Projenin bütün paydaşlarına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.