Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde market işletmeciliği yapan Ali Temiz, iş yerinde kaligrafi (süslü yazı yazma ) sanatını yaşatmaya çalışıyor.

Boş vakitlerini en ince ayrıntısına kadar değerlendirmeye çalıştığını belirten market işletmecisi olan Ali Temiz, yazı yazma işini hobi olarak yaptığını söyledi. Ali Temiz, "Bu sanatı icra etmek için atölyeye gerek yok. Kaligrafi sanatını her yerde düz bir zeminde gerçekleştirebilirsiniz." dedi.

Günümüzde kaligrafi sanatıyla ilgilenenlerin sayısının yok denecek kadar az olduğunu ifade eden Temiz, "Ben yazılarımı bakır levhalara yazıyorum. Fon karton üzerine ve benzeri şeylere yazanlar var ama bakır levha üzerine kaligrafik yazı yazan çok az." diye konuştu.

Ali Temiz, yaklaşık on yıldır bu işle uğraştığını, kaligrafi sanatını kendi çabalarıyla öğrendiği belirterek "Bakır levha çürümez, eskimez, torunlarınıza kadar kullana bilirsiniz." diye konuştu. Bakır levha üzerine yaptığı bazı eserleri yurt dışına da gönderdiğini anlatan Temiz, porselen ve çinili tabaklara da kaligrafi sanatıyla yazı yazdığını söyledi.