TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş'un, Ticaret Bakanı olarak AK Parti'den Samsun Milletvekili Adayı olduğu günlerde gündeme getirip, yapımı için büyük çaba harcadığı Adli Tıp Kurumu'nun temeli, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un da katıldığı törenle bugün atılıyor.

Törende konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç şu ifadeleri kullandı. 

Samsun'a ikinci gelişimiz. Samsun çift dikiş oldu. Yani Cumhuriyet'in ilk asrının sonunda geldim, şimdi Cumhuriyet'in ikinci asrının başında da sizlerle beraberiz. Samsun çok önemli bir vilayetimiz. Samsun Kurtuluş Savaşı'nda Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilk adımı attığı, Milli Mücadele meşalesini yaktığı, kurtuluş mücadelesini başlattığı önemli bir şehrimiz. 

Samsun özellikle AK Parti iktidarında önemli mesafeler aldı. Gerek belediye başkanlarımızın çalışmaları gerek merkezi hükümetimizin gerçekleştirdiği çalışmalarla Samsun Karadeniz'in en büyük şehriydi. Gerek sağlıkta, eğitimde, turizmde, tarımda her alanda liderliğini sürdürmeye devam ediyor. Samsun, Karadeniz Bölgesi'nde sürekli gelişen sürekli kalkınan bir şehir olarak, gözbebeğimiz olarak gelişmesini sürdürüyor. Mehmet Muş bölgeye çok güzel hizmetler veriyor. Parlementoda birlikte çalışmıştık ve o dönemdeki çalışkanlığıyla şimdi Samsun Milletvekili olarak Meclis'te Plan Bütçe Komisyonu Başkanı olması sebebiyle de Samsun'un şanslı olduğunu söylemek mümkün. Mehmet Muş Samsun için bir fırsat. 

İnşallah 500 günden daha erken bitireceğiz. Samsunumuzda yıllardır süren bir şikayet söz konusuydu. Özellikle Trabzon'a gitme noktasında. Samsun'da Adli Tıp Kurumumuz vatandaşlarımıza hizmet edecek. İnşallah bugün temelini attığımız yatırımın kurdelesini kesmekte hep beraber bizlere nasip olur. 

NEJLA KAYA 

Kanal S Ana Haber 2 Mayıs Perşembe Kanal S Ana Haber 2 Mayıs Perşembe

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.