Altınordu, Tuzla deplasmanından 3 puan alarak moral bulmuştu. Bizim maç öncesinde iç sahada sezon başından bu yana galibiyetleri yoktu. İki takım da bu maç öncesi oynadıkları maçları kazanmış ve moral depolamışlardı.
İzmir'deki maça fena başlamadık. Ancak daha 9. dakikada geçen haftanın yıldızı, takımın en çok gol atan oyuncusu Tanque, rakibe öyle bir hareket yaptı ki sanırsın kick boks maçındayız. Hakem Tarık Güldal, önce sarı kart gösterdi. Ardından VAR'a gitti. Monitörden izledi. Haklı olarak sarıyı, kırmızıya çevirdi. Daha maçın başı böyle bir hareketi ne düşünerek yaparsın kardeşim? Bu nasıl bir profesyonellik? Bu nasıl vurdumduymazlık?
Nasıl Gençlerbirliği maçında attığın golden sonra seni göklere çıkardık. Ama Altınordu maçındaki bu hareketinden sonra seni bu maçın kaybedilmesindeki yegane suçlu sayıyorum kendi adıma...
Altınordu, aynı senaryoyu geçen hafta Tuzla deplasmanında, aynı dakikalarda yaşadı. 10 kişiyle oynayan Tuzlaspor’u deplasmanda 1-0 yenmiş, hanelerine ilk 3 puanı yazdırmışlardı.
İlk net pozisyonu 21. dakikada Altınordu Ahmet İlhan’la yakaladı. Şiddeti düşük gelen topu kaleci Szumski kolayca engelledi.
25. dakikada Altınordu’nun en etkili ve en golcü oyuncusu Ahmet İlhan, çok iyi vurdu. Aynı güzellikte yine Szumski çok iyi çıkardı.
10 . dakikada Tanque’nin kırmızı kart görmesinden sonra Samsunsporumuz ister istemez geri çekilmek zorunda kaldı. Atak yapan pozisyonlara giren taraf 11’e 10 avantajlı oynayan Altınordu takımıydı.
Samsunsporumuz, rakip kaleye sadece duran topla gidebildi. İlk yarıda Alim ile kornerden gelen topta gol pozisyonu bulduk. Onda da meşin yuvarlak üstten auta gitti.
İlk ciddi şutumuzu 38’inci dakikada Yusuf Emre ile denedik. O da başarısız ve etkisiz bir vuruştu. İlk yarıda gol sesi çıkmadı. Ama bu maçın böyle bitmeyeceğini hepimiz tahmin ediyorduk.
İkinci yarıya ön alan baskısı ile etkili ve hücumla başlayan taraf Altınordu’ydu. Emircan’la merkezden golü denediler ama sonuç alamadılar.
Köşemden ısrarla söylüyorum. Yine söyleyeceğim, ‘Gollerin yüzde 70’i duran ve dönen toplardan olur.’ 53. dakikada duran toptan golü yedik. Ali Dereli ortaladı arka direkte Kubilay bekletmeden çok sert vurdu skor 1- 0 oldu. Bizim takım hala eşleşmelerde ve duran toplarda kötü. Kim kimi tutuyor? Bu kadar rahat nasıl topa vuruyor Kubilay?
Altınordu'da oyuna sonradan giren Emircan, nefis ara pası attı Ahmet İlhan, Shumszki’nin müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Tarık Güldal tereddütsüz penaltıyı gösterdi.
Ahmet İlhan 60. dakikada penaltıyı kaçırmadı skoru 2-0’a getirdi. Altınordu’nun tek ve etkili oyuncusu Ahmet İlhan, 7 maçta 5 gol attı bu sezon.
Bu golden sonrada oyunun hakimi tamamen Altınordu’daydı. 3’üncü bölgeye topu götüremedik. Sahada ne yaptığımız belli değildi. Ama bunların en önemli sebebi 1 kişi eksik kalmamız sağ olsun Tanque.
75. dakikada Fofana ile yakaladığımız pozisyonumuz hariç rakip kaleye gidemedik...
90+3'te Alim'in duran topta kullandığı sert şut kaleci Ali Emre'den döndü. Dönen topu Ahmet Sagat tamamladı skoru 2-1 yaptı.
Son bölümde bir atımlık barut da işe yaramadı...
Altınordu ikiye bir yakaladıkları yüzde yüz gol pozisyonunu Ahmet İlhan'la kullanamadı. Bir hafta iyi dediğimiz öbür hafta ortada yok, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Biz ne zaman üst üste galibiyetler serisi yakalayacağız? Sadece içeride maç kazanmak şampiyonluk için yetmez. Hüseyin hocayı içeride kazanarak mutlu ettiniz doğrudur. Ama en önemlisi İzmir’de 10 yıldır yönettiği eski takımına karşı kaybederek, en büyük mahcubiyeti de siz yaşattınız arkadaşlar...