Yeşilay Cemiyeti’nin Türkiye Bağımlılıkla Mücadele (TBM) Programı kapsamındaki üniversite farkındalık çalışmalarında Fatih Sultan Mehmet (FSM) Vakıf Üniversitesi öğrencileri en çok kişiye ulaşarak birinci oldu. Üniversitenin Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile iş birliği içinde çalışan Genç Yeşilay Kulübü üyeleri üniversitenin Topkapı Yerleşkesi’nde düzenlenen törenle ödüllendirildi.
Ödül töreninde konuşan Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. İhsan Karaman, “Son yıllarda Yeşilay’ın uyguladığı 2 önemli projeden biri Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı diğeri de Genç Yeşilay Projesi. Program kapsamında ülkenin her yerinde 7’den 77’ye farkındalık eğitimleri veriliyor. Programın üniversiteler ayağında uygulayıcı eğitim kamplarımızda eğitim alan FSM Vakıf Üniversitesi öğrencileri hep bir adım öndeydi. Diğer üniversitelere hep sizleri örnek gösterdim. Keşke onlarda aynı başarıyı yakalasaydı. Bu işe gönülden sahip çıkan, Genç Yeşilay ruhunu en iyi kavrayan öğrencileri tebrik ediyorum” dedi.
FSM Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Duman yaptığı konuşmada, “Yeşilay Kulübü öğrencilerimiz bağımlılıkla mücadele eğitimi aldıktan sonra en kısa sürede bu bilgileri bin akranına aktararak ödül almaya hak kazandılar. Yeni bir üniversite olmamıza rağmen en çok kişiye ulaşmamız çok gurur verici ve sevindirici. Ancak sayıca bizden çok daha fazla öğrenciye sahip üniversiteler adına üzücü bir durum. Bağımlılıklarla boğuşan üniversiteler var. Onların kötü alışkanlıklarla mücadeleye daha çok sahip çıkmasını dilerdim. Son yıllarda uluslararası alanda yaptıkları bağımlılıkla mücadele çalışmaları nedeniyle hem Yeşilay Cemiyeti’ni hem de özverili çalışmaları sebebiyle öğrencilerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu. Genç Yeşilay Kulübü öğrencilerinden Merve Karaburun ise Yeşilay’da aldıkları sigara, alkol, uyuşturucu ve teknoloji bağımlılığıyla mücadele eğitimlerini üniversitedeki akranlarına aktararak bağımlılığı bir nebze de olsa önlemeyi amaçladıklarını ve ödül aldıkları için çok mutlu olduklarını ifade etti.
Konuşmaların ardından Rektör Duman, Karaman ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Müdürü Savaş Yılmaz’a hediye takdim etti. Marmara Bölgesi’nin en başarılı öğrencileri seçilen Emine İlhanlı, Merve Karaburun, Meryem Olcay, Ecem Nur Ünal, Nergis Yücel, Tuğba Kumru ve Burcu Başusta ödüllerini Prof. Dr. İhsan Karaman ve Prof. Dr. Musa Duman’dan aldı.
Gençlik ve Spor Bakanlığının Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında düzenlenen Yeşilay Cemiyeti Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programıkapsamında uygulayıcı eğitim alan Genç Yeşilaycılar, bağımlılıklar konusunda üniversitede akranlarını bilinçlendirme çalışmaları yaptılar. FSM Vakıf Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı iş birliğiyle Genç Yeşilay Kulübü üyeleri düzenledikleri farkındalık eğitimlerinde 1000 kişiye ulaşarak Marmara Bölgesi’nin en başarılı kulübü seçildi.
Ödül törenine, Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman, FSM Rektörü Prof. Dr. Musa Duman, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Müdürü Savaş Yılmaz, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fevzi Yılmaz, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Turan Arslan, Genel Sekreter Alim Türkyılmaz, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Kudret Doğan’ın yanı sıra akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.