Karadağ Ankara Büyükelçisi Branko Milic, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü makamında ziyaret etti.
Türkiye ve Karadağ’ın ikili ilişkilerinin görüşüldüğü ziyarette, her iki ülke arasındaki bağların daha da kuvvetlendirilmesi için ilk temeller Adana’da atıldı.
Karadağ’ın dost ve kardeş ülke olduğunu vurgulayan Başkan Sözlü, “Karadağ ile geçmişten gelen tarihi bağlarımız var. Bu bağları samimi bir gelecek ile inşa etmek ve iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmek adına her türlü çabayı göstermek isteriz” diye konuştu.
Sanayici için uygun yatırım alanları gösterildiği takdirde, Adanalı yatırımcıların Karadağ’a yatırım yapmak isteyeceğini belirten Başkan Sözlü, “Her şeyden önce, para kazanmaktan öte kardeşliği güçlendirmemiz lazım. Karadağ ile her zaman yakın ilişkide olmak isteriz” dedi.
Karadağ Ankara Büyükelçisi Branko Milic’i makamında ağırlayan Başkan Sözlü’nün sözlerine katıldığını ifade eden Milic, “Bizim kültürümüz, geleneklerimiz, her şeyimiz ortak. Politik olarak da üst seviyede ilişkilerimiz var. Ancak ilişkilerimizi nasıl daha da geliştirebiliriz diye düşünüyor ve çalışıyoruz. Kardeş şehir, dost şehir bağlantıları kurmayı planlıyoruz. Umarım Adana ile böyle bir bağlantı sağlayabiliriz” şeklinde konuştu.
Başkan Sözlü, Büyükelçi Branko Milic’e ve davetlilere, el dokuması kilim ile bozkurt heykeli hediye etti.