Mesut MADAN / BURDUR, () - BURDUR'da yeterli antrenman sahası olmadığı için oturduğu köyde antrenman yapan 18 yaşındaki Yasemin Zengin, kısıtlı imkanlara rağmen dağ koşusunda milli takımla dünya şampiyonu oldu.
Burdur merkeze bağlı Gökpınar Köyü'nde oturan Yasemin Zengin, 5 yıl önce antrenör Asım Yüz'ün yönlendirmesiyle atletizmle tanıştı. Çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan ailenin iki çocuğundan büyüğü olan Yasemin Zengin, dağ kros dalında çalışmalarını yoğunlaştırdı. Burdur'da yeterli antrenman sahası olmadığı için köyündeki doğal ortamda antrenman yapmaya başlayan Yasemin Zengin, kısa zamanda önemli başarılar elde etti. Her gün kent merkezinden 30 kilometre uzaklıktaki köye giden, antrenörünün belirlediği 4 kilometrelik parkurda koyun sürüleri arasında çalışan Yasemin Zengin, 2013 yılında Fransa'nın Marsilya kentinde yapılan Dünya Yıldızlar Dağ Koşusu'nda bireysel olarak 9'uncu, milli takımla dünya şampiyonu oldu. Zengin, 15 Ağustos'ta Romanya'nın Buşteni kentinde yapılan Genç Bayanlar 4800 metre Dağ Koşusu Balkan Şampiyonası'nda bireysel olarak 9'uncu, milli takımla ise ikincilik kürsüsüne çıktı. Yasemin Zengin yurtiçinde de çeşitli dereceler elde etti.
'İLK YILINDA İKİNCİ OLDU'
2010 yılından bu yana Yasemin Zengin ile çalışan antrenör Asım Yüz şunları söyledi:
"Yasemin ilk senesinde Adana'da 2 bin metre yıldızlar kros müsabakasında Türkiye ikincisi, aynı yıl içerisinde Türkiye dördüncüsü oldu. Daha sonra ferdi olarak Türkiye Kros Ligi'nde yarışmaya başladı. 2013 yılında Denizli Çal'da yapılan seçmelerde Yıldızlar Dağ Milli Takımı'na seçildi. Bu sene de Akseki'de yapılan balkan şampiyonası ve dünya şampiyonası seçmelerinde gençler kategorisinde milli takıma seçildi ve Romanya'da ülkemizi temsil etti." 
'KÖYDE ÇALIŞIYORUZ'
Yasemin Zengin'in kısıtlı imkanlarla başarılı sonuçlar elde ettiğini aktaran antrenör Yüz sözlerini şöyle sürdürdü:
"5 yıl içersinde hem Türkiye derecesi hem de milli takımda başarılı sonuçlar elde ederek hem ilimizi hem de ülkemizi başarıyla temsil etti. Bu benim için gurur kaynağı. Şimdi önümüzde ekim ayında başlayacak Gençler Kros Ligi organizasyonu var. Onun hemen arkasından Gençler Avrupa Kros Milli Takım seçmeleri var. Çalışmalarımızı köyde yapıyoruz. Kısıtlı imkanlarımızla, şartlarımızı zorlayarak sporcuma destek vermeye çalışıyorum. Bu zor şartlarda çalışıp istediğimiz başarıyı elde edeceğimize inanıyorum."  'İMKANSIZLIK İÇİNDE ÇALIŞIYORUM'
Atletizmle lise yıllarında tanıştığını kaydeden Yasemin Zengin ise duygularını şöyle dile getirdi:
"İlk yılımda dereceler yaptım. İkinci yılımda ise milli takıma girdim. Fransa'da ferdi olarak dünya 9'uncusu oldum. Takım olarak birinci olduk. Romanya'da ise takım olarak ikinci olduk. Asım hocama ve bana maddi manevi destek olan herkese teşekkür ediyorum. İmkansızlık içinde çalışıyorum. Katıldığım yarışmalarda ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil ediyorum."
Bir taraftan müsabakalara, diğer yandan üniversite sınavına hazırlanan Yasemin Zengin, hedefinin Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nu kazanmak olduğunu söyledi.
FOTOĞRAFLI