Yunusemre Belediyesince düzenlenen ‘Asr-ı Saadetten Günümüze Kutlu Doğum Etkinlikleri’ kapsamında Manisa’ya gelen, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi ve Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, ‘Peygamberimiz ve Birlikte Yaşama Ahlakı’ konulu verdiği konferansıyla vatandaşları aydınlattı.
Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi ve Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, ‘Asr-ı Saadetten Günümüze Kutlu Doğum Etkinlikleri’ kapsamında ’Peygamberimiz ve Birlikte Yaşama Ahlakı’ konulu konferans vermek üzere Yunusemre Belediyesinin davetlisi olarak Manisa’ya geldi.
Yeni Polis Lokali’nde gerçekleştirilen konferansa, Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcıları Ramis Şiyak, Kılıç Kaya, Hakan Akgöl ve Hakan Yılmazbaş, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, İl Kültür Müdürü İbrahim Sudak, AK Parti Manisa Milletvekili Adayı Murat Baybatur, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci, AK Parti Yunusemre İlçe Gençlik Kolları Başkanı Emre Şener, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, yaptığı açıklamada, Kutlu Doğum haftası nedeniyle çok güzel bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirterek, “Prof. Dr. Mehmet Emin Ay hocamız kendisi bizleri üç ayların başlangıcında kırmadı. Böyle bir anlamlı günlere bizde belediye olarak her türlü desteği veriyoruz. Milletimizin maneviyatının ve anlam duygularının güçlenmesi bizim için her şeyden daha önemlidir.” dedi.
Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, yaptığı açıklamada Peygamber efendimiz ile birlikte yaşamanın onun sünneti ile tanışmak, buluşmak ve kendi ahlaklarına aktarmak ile olacağını kaydetti.
Ay, peygamberimizin sünnetini duyup hayatımıza yansıtmanın asla zor olmayacağını belirterek, şöyle konuştu:
“Peygamber efendimiz ile birlikte yaşamak onun sünneti ile tanışmak buluşmak ve kendi ahlakımıza aktarmak ile mümkündür. Aklınıza o bir peygamber biz ise sıradan bir insanız diye gelebilir. Sevgili peygamberimiz hayatında Hz. Ayşe validemiz peygamber efendimizin iki husus arasında tercih hakkına sahip olduğu zaman ümmetine zorluk olmasın diye daima kolay yollarını seçtiğini buyurmuştur. Dolayısıyla onun sünnetini duyup 2015 yılında yaşamak asla zor değildir. Kitaplara açık baktığımız zaman efendimizin yaşam tarzının sahabeler tarafından çok güzel bir şekilde aktarıldığını görüyoruz. Batı dünyasında Müslümanlığı kötü göstermek için elinden geleni yapıyorlar. İslam dünyasında ise mezhep çatışmaları mevcut. Böyle bir ortamda sevgili peygamberimizin birlikte yaşama ahlakı hususunda sözlerine, onu bize gönderen Mevla’mızın ona en büyük mucize olarak gönderdiği Kuran-ı Kerime her zamankinden daha muhtaç bir durumdayız. Bu sebep ile dünyamızın durumu hakkında çok fazla üstelikte durmadan şunu rahatlık ile ifade edebiliriz. Coğrafyamız ve dünyamız olarak bizler Hz. Peygamberimizi Muhammed’i muhabbete muhtacız.”
Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, yaptığı kısa açıklamasının ardından, konferansa katılanlara ‘Peygamberimiz ve Birlikte Yaşama Ahlakı’ konusunda geniş bilgiler aktardı. Konferansın çok verimli geçtiğini dile getiren vatandaşlar, Prof. Dr. Ay’ın verdiği bilgilerle kendilerinin aydınlandığını ifade etti. Yunusemre Belediyesince, konferansa katılanlara içerisinde Kuran-ı Kerim, Peygamberimizin şeceresini (Bir kişinin veya bir ailenin en uzak atasından başlayarak bütün kollarını belirten çizelge, soyağacı, soy kütüğü, hayat ağacı) anlatan bilgi notu, lokum ve gül suyunun bulunduğu hediye paketi ile gül takdim edildi.
Konferans öncesinde İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak da, gecede Sezai Karakoç’a ait ‘Ey Sevgili’ şiirini okudu.