KLAİPEDA /

Litvanya'nın Klaipeda Şehrinde devam eden Gençler ve 23 Yaş Altı Avrupa Halter Şampiyonası'nın ikinci gününde Türk sporcular 3 altın, 3 gümüş madalya kazandılar.

EMRAH AYDIN 3 ALTIN MADALYANIN SAHİBİ OLDU

62 kg da ülkemizi temsil eden sporcu Emrah Aydın, koparma, silkme ve toplamda 3 altın madalya kazanarak Avrupa şampiyonu olurken, kürsünün en üst basamağına çıkarak Türk Bayrağı'nı dalgalandırdı.

Emrah Aydın koparmada 120 kilo, silkmede 124 kilo ve toplamda ise ulaştığı 266 kg Emrah'ı 3 altın madalyaya ve Avrupa şampiyonluğuna taşıdı.

GAMZE KARAKOL'DAN 3 GÜMÜŞ MADALYA

48 kg ülkemizi temsil eden sporcu Gamze karakol ise koparma, silkme ve toplamda 3 gümüş madalya kazanarak Avrupa ikincisi oldu.

Gamze karakol koparmada 69 kilo, silkmede 84 kilo ve Toplamda ise ulaştığı 153 kg Gamze'yi 3 gümüş madalyaya ve Avrupa ikinciliğine taşıdı.

62 kg da ülkemizi temsil eden sporcumuz Ferdi Hardal ise koparmada 111 kg ile 8'inci, silkmede 135 kilo ile 8'inci ve Toplamda ise ulaştığı 246 kg ile 9'uncu Oldu.

Halter Federasyon Başkanı Tamer Taşpınar, "Genç sporcuların gelecekte bu başarılarını artırarak devam ettireceğine inanıyorum. Bu başarıda emeği geçen başta antrenörlerimiz olmak üzere sporcularımız ve sporcularımızın ailelerini tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Gençler ve 23 Yaş Altı Avrupa Halter Şampiyonası'nın ikinci gününde toplam madalya sayımız 3 altın, 4 gümüş ve 3 bronz olmak üzere toplam 10 madalyaya ulaştı.