Ömer ŞULUL- Mehmet SEZGİN/ŞANLIURFA, () - ŞANLIURFA'da Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) katılan 40 bin öğrenci sınav salonlarında, aileleri ise okulların bahçesinde heyecan yaşadı.
Şanlıurfa'da, YGS'ye giren adaylar polisin yaptığı üst aramalarının ardından alındıkları salonlarda, aileleri ise dışarıda ter döktü. Sınavların yapıldığı okulların bahçesinde bekleyen öğrenci veliler Kuran okuyarak çocuklarının başarılı olması için bol bol dua etti. Herhangi bir sorun yaşanmaması için sınavların yapıldığı okulları dolaşarak bilgi alan Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, "İlimizde 40 bin öğrenci sınava giriyor. Bu öğrencilerimiz bir yıl boyunca hazırlandılar, inşallah emeklerinin karışlığını alırlar" dedi.
SİVEREK'TE 19 YIL SONRA SINAV YAPILDI
ÖSYM’nin 19 yıl önce düzenlenen ÖSS sınavda kopya çekildiği iddiasıyla sınav yapmadığı Siverek'te, alınan karar ile sınavlar yeniden yapıldı ve YGS'ye girecek adaylar Şanlıurfa'ya gitmeyerek ilçe merkezindeki okullarda sınava girdi. Geçmiş yıllarda Şanlıurfa'ya gittiklerini, sınava girecekleri okullar ile kalacak yer bulmakta sıkıntı yaşadıklarını anlatan öğrenciler, "19 yıl aradan sonra sınavların Siverek ilçesinde yapılması oldukça güzel. Geçmiş yıllarda Şanlıurfa'da yapıldığı için stres ve sıkıntı çekiyorduk" dedi.
19 yıl sonra ilçe merkezinde sınava giren öğrencilerin aileleri ise okulların bahçesinde çocuklarının başarılı olması için dua etti.

FOTOĞRAFLI