GİRESUN (AA) - Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurettin Karan, fındık üreticilerinin mutlaka ürünlerini tarım sigortası yaptırmalarını istedi.

Karan, yaptığı açıklamada, Giresun ve yöresinde etkili olan yalancı bahar nedeniyle fındık bitkisinin erken doğum sürecine girdiğine işaret etti.

Sahil kesimlerdeki fındık bahçelerinde yaprakların açtığını vurgulayan Karan, "Bahçeler erken uyanmış durumda. Bu da bahçeleri zirai don başta olmak üzere doğa olaylarına karşı risk altına sokuyor" dedi.

Fındık ürününün zirai dondan etkilenmesini önleme noktasında çok da bir şey yapılamayacağına işaret eden Karan, "Tarım sigortası fındık ürünü için hayati önem taşıyor. Ürünler zarar görse de çiftçimiz zararlarını buradan gidermekteler. Bu yıl da fındık ürünü zirai don ve diğer doğa olaylarına karşı tehdit altında. Yaşanabilecek bir olumsuz durum karşısında üretici ciddi mağduriyet yaşayacaktır. Bunu önlemek için mutlaka ürünler sigorta yaptırılmalı" diye konuştu.

Fındık ürünü için tarım sigortası sürecinin 5 Mart'ta sona erdiğini dile getiren Karan, "Başvuru süresinin bitmesine 15 günden az bir zaman kaldı. Üreticilerimiz son günü beklememeli. Vakit kaybetmeden başvurularını yapmalarını istiyoruz" diye konuştu.