Birleşmiş Milletler Kadını Güçlendirme İlkeleri’ne imza atan kuruluşlar arasında yer alan ve bu alanda gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle rol model olan Borusan Holding, aldığı davet üzerine Birleşmiş Milletler Kadını Güçlendirme İlkeleri Liderlik Grubu’na Türkiye’den seçilen ilk ve tek şirket oldu.
2012 yılından bu yana Birleşmiş Milletler Kadını Güçlendirme İlkeleri’ne (UN Women Empowerment Principles - UN WEPs) imza atan kuruluşlar arasında yer alan Borusan Holding aldığı davet üzerine Birleşmiş Milletler Kadını Güçlendirme İlkeleri Liderlik Grubu’na (UN Women Empowerment Principles Leadership Group) üye olarak seçildi. Borusan’ın Türkiye’den katılan ilk ve tek şirket olduğu bu grup aralarında akademisyenler, uluslararası sivil toplum kuruluşları, emek örgütleri, kadın kuruluşları ve iş dünyası temsilcilerinin yer aldığı toplam 30 üyeden oluşuyor.
Borusan’ın Liderlik Grubu üyeliğini değerlendiren Borusan Holding CEO’su Agah Uğur şunları söyledi: “Borusan olarak Liderlik Grubu’na seçilmemiz sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada kadını güçlendirme çalışmalarında örnek bir şirket haline geldiğimizi gösteriyor. Uyguladığımız eşitlikçi politikaların yanı sıra sanayide kadının çalışmasına destek olan Annemin İşi Benim Geleceğim projemiz ve kadınlara girişimciliğin kapılarını açan mikro kredi şubelerimizin de bu kararda etkili olduğunu görüyoruz. Borusan’ın kadını güçlendirme alanında global bir oyuncu olmasının hem şirketimiz, hem de ülkemiz için gurur verici olduğunu düşünüyorum. Borusan olarak bu alanda çalışmayı ve rol model olmayı kendimize ilke edindik çünkü daha güçlü bir ekonomi inşa etmek, daha adil bir toplum yaratmak, gelişim, sürdürülebilirlik ve insan hakları alanında gelişim sağlamak, toplumumuzun yaşam kalitesini artırmak istiyorsak önce kadını ekonomik ve sosyal hayatta güçlendirmemiz gerektiğine inanıyoruz”.