Malatya Eczacı Teknisyenleri Derneği tarafından geçtiğimiz ay yapılan futbol turnuvasında birinci olan takımlara kupası verildi. Gecede, katkılarından dolayı İşadamı Reşat Erdoğan’a da plaket takdim edildi.
Beylerderesi Şelale Restoranda düzenlenen kupa törenine Malatya Eczacılar Odası Başkanı Tahir Özelçi, hayırseverliği ile tanınan eğitim gönüllüsü işadamı Reşat Erdoğan, Malatya Eczacı Teknisyenleri Derneği Başkanı Şükrü Baydemir ile dernek üyeleri katıldı. Dernek Başkanı Baydemir’in açış konuşması ile başlayan gecede daha sonra söz alan Malatya Eczacılar Odası Başkanı Tahir Özelçi, “Teknisyen arkadaşlarımızın bu tür etkinliklerle bir araya gelmesi bizleri mutlu ediyor” dedi.
Bir eczanenin başarılı olabilmesi için eczacı teknisyenlerine büyük görevler düştüğünün farkında olduklarını belirten Özelçi, 2005 yılında sağlıkta dönüşüm ile başlayan eczanelerin dönüşümün de artık çileli bir hal aldığını söyledi. İlaç fiyatlarının hızla düşmesi ile eczacıların cirosunda da bir düşüş yaşandığını belirten Özelçi, “bu bize şunu gösterdi artık eczacılıkta fiyat endeksli bir eczacılık hizmeti olmayacak. Bizim zaten oda olarak sürekli ilaç fiyatlarının çok yüksek olduğunu söylüyorduk ancak biz bunu söylerken kabağın da eczacının başında patlayacağını hiç düşünmüyorduk. Bir gecede stoklarımız kamulaştırıldı, gelirlerimiz düştü. Bundan sonra yapacağımız şey eczane içindeki hizmeti geliştirerek meslek hakkı devletten talep etmek olacaktır” dedi.
Gece de ayrıca, geceye sponsor olarak katkı sunan işadamı Reşat Erdoğan’a dernek tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. Gecenin sonunda ise futbol turnuvasında ilk üçe giren takımlara protokol tarafından kupa ve madalyaları takim edildi.