Galatasaray, ligin 20. haftasında ilk yarıda bulduğu gollerle Balıkesirspor’u 3-1 mağlup etti. Karşılaşma sonrası iki takımın teknik adamı maçı değerlendirdi.
Spor Toto Süper Lig’in 20. haftasında Galatasaray, sahasında ağırladığı Balıkesirspor’u 3-1 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, sözlerine Özgecan Aslan’a rahmet dileyerek başladı. Hamzaoğlu, “Öncelikle geçtiğimiz günlerde yaşadığımız acı olaylardan dolayı Özgecan’a Allah’tan rahmet diliyorum. Bu olayların başlangıç noktalarını iyi araştırmak lazım” dedi.
"OYUNCULARIMIZ KENDİLERİNİ DÜŞÜNMEYE BAŞLADI"
Maça iyi başladıklarını ifade eden Hamzaoğlu, “3-1’den sonra oyuncularımız maalesef kendilerini düşünmeye başladı. Yaptığımız iyi şeylere gölge düşürdü. Oyununun belirli bölümlerinde oynanan iyi futboldan memnunum” diye konuştu.
Yasin Öztekin ve Bruma’nın performanslarının sorulması üzerine deneyimli teknik adam, “Rakibimizin durumuna göre merkezden gitmemiz gerekiyordu. Oyunlarından memnunum” diye konuştu.
“BENCİLLİĞE BAŞLARSAK FATURASINI AĞIR ÖDEYEBİLİRİZ”
“Farkı bulduktan sonra takım isteksiz bir oyun oynadı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklindeki soruya ise Hamzaoğlu, “Bu görüntüden dolayı memnun olmadım. Bunları düzeltmek zorundayız. Önde olduğumuz maçlarda böyle bir oyun oynarsak ve bencilliğe başlarsak faturasını ağır ödeyebiliriz. Futbol affetmez. Bunları değerlendireceğiz” cevabını verdi.
“MELO’NUN CİDDİ BİR PROBLEMİ YOK”
Maçta sakatlanan Melo’nun sağlık durumunun sorulması üzerine deneyimli teknik adam, “Melo’nun belinde problem var. Ciddi bir şey olduğunu düşünmüyorum. Sivas maçına kadar bir problem olacağını sanmıyorum. Doktorlarımız kontrollere başladı. Sivas maçına tam kadro hazır olacağız” diye konuştu.
BALIKESİRSPOR CEPHESİ
Balıkesirspor Teknik Direktörü Kemal Özdeş ise, sözlerine Mersin’in Tarsus ilçesinde vahşice katledilerek öldürülen 20 yaşındaki Özgecan Aslan’a rahmet dileyerek başladı. Özdeş, “Türk futbolu için bu hafta sonu üzücü başladı. Ülkemizi yasa boğan çirkin saldırıda hayatını kaybeden Özgecan kardeşimize rahmet diliyorum. Bir daha bu yaşananların olmamasını diliyorum” dedi.
Ardından maçın değerlendirmesini yapan Özdeş, “Galatasaray takımının ilk 45 dakikada bir rakibe karşı hiç gol pozisyonuna girmeden 3-0 önde kapattığı bir maç oldu. Alt sıradaki takımların puan kaybettiği haftada kazanmak için sahaya çıktık. Sneijder ve Burak gibi iki özel yeteneğin attığı goller skoru 3-0’a getirdi. Oyuncularıma maça başlarkenki disiplini ikinci yarıya yansıtmalarını söyledim. Oyuncularımı mücadeleden dolayı kutluyorum. Maçın sonuna kadar golü bulmak için çaba gösterdiler. Hakemin vermediği sarı kartlar önemli. Melo’nun sarı kart gördükten sonra itirazını es geçti. Aykut’un ikinci sarı kartı bana ağır geldi” dedi.
Ligde kalmaya çalışan bir takım olduklarını ifade eden deneyimli teknik adam, “Önümüzde sezon finali diye nitelendireceğimiz Gençlerbirliği maçı var. Bu seriye Gençlerbirliği ile başlayıp, ligde kalma yolunda önemli bir adım atarız diye düşünüyorum” dedi.