Afyonkarahisar’ın İhsaniye İlçesinde “Kutlu Doğum Haftası” etkinlikleri kapsamında yaklaşık 500 kişinin katıldığı bir program gerçekleştirildi.
İhsaniye İlçe Müftülüğü ve Türk Diyanet Vakfı İhsaniye Şubesi tarafından, İhsaniye Spor Salonu’nda gerçekleştirilen anma törenine ilçe merkezi ile birlikte belde ve köylerden de geniş katılım oldu. Program Yaylabağ Yeni Camii imam hatibi Hasan Karatekin tarafından okunan Kuran-ı Kerim başladı.
Kur’an-ı Kerimin okunmasının ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren İhsaniye Müftü vekili Mehmet Emin Akpınar yaptığı konuşmada, Kurlu Doğum Haftası ve H.Z. Muhammed’in doğumunun insanlığa getirdiği öneminden bahsetti. Programda daha sonra Denizli Ahmet Hulusi Eğitim Vakfı eğitim görevlisi Nuri Ceylan tarafından, “Azizi Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” konularıyla ilgili bir konferans verildi. Programda İhsaniye Müftülüğü Dini Musiki Korosu’nun ilahi konseri ve Semazen gösterisine katılımcıların ilgilisi yoğun oldu. Katılımcılar sessizlik içerisinde konseri ve semazen gösterisini büyük beğeni ile izlediler. Programa İhsaniye Kaymakamı Muhammet Kaya, İhsaniye Belediye Başkanı Şaban Çabuk, İl Genel Meclisi (İGM) İhsaniye üyeleri ve belde Belediye Başkanları katıldı.
Etkinlik, hafta dolayısı ile okullarda düzenlenen şiir, kompozisyon gibi yarışmalarda dereceye girenlerin ödüllerini alması ile son buldu.