Orhan SENCER/ İZMİR, () - İZMİR'in Seferihisar ilçesinde başlayan Türkiye'nin en büyük festivallerinden 'Alive Open Air'ın ilk gününe, ünlü İngiliz rock grubu Anathema damgasını vurdu.
'Sakin şehir' Seferihisar'da ünlü müzik gruplarının sahne almaya başladığı Alive Open Air Festivali başladı. Türkiye'nin en büyük müzik ve eğlence festivali olmaya aday gösterilen Alive Open Air Festivali'nin ilk gününde ünlü İngiliz rock grubu Anathema'nın yanı sıra Metalium, Pitch Black Process, Murder King, Nemrud, Soul Sacrifice ve Kanca sahne aldı.
SAĞANAK, ANATHEMA'YI DURDURAMADI
Festivalin ilk gününde akşam saatlerinde başlayan sağanak yağmur nedeniyle konserler durduruldu. Katılımcıların yoğun isteği üzerine yaklaşık 1.5 saat bekleyen ünlü İngiliz grup Anathema, festival alanını terk etmedi. Yağmur nedeniyle ana ve alternatif sahnede konser verme imkanı olmayan Anathema, yeni bir sahne kurdururak, hayranlarına akustik bir performans sergiledi.
Festivalde Anadolu ezgilerine sıkça yer veren New York çıkışlı Brooklyn Funk Essentials'ın yanı sıra ünlü Türk gruplarından Babazula, Peyk, Entu, Reşat Öden, Mızıkçı Melodiler, Burcu Tatlıses, Mor ve Ötesi, Cem Adrian, Anima, Kesmeşeker, Yüzyüzeyken Konuşuruz, Adamlar, Barış Demirel, MFÖ, MaviSakal, Moğollar, She Past Away, Kül, Ehl-i Keyf ve Nilüfer Açıkalın sahne alacak.

FOTOĞRAFLI