Ankara Kalkınma Ajansı’nın 2015 Yılı Teklif Çağrısı kapsamında düzenlediği ‘Proje Hazırlama ve Başvuru Eğitimleri’ tamamlandı.
Ankara Kalkınma Ajansı’ndan yapılan açıklamaya göre, eğitimler kapsamında çeşitli kurum ve kuruluşlardan toplam 300 kişiye ‘Proje Döngüsü Yönetimi (PDY)’ eğitimi verildi. 18 -27 Şubat 2015 tarihleri arasında düzenlenen bu eğitimlerde, Proje Döngüsü Yönetimi’ne (PDY) ek olarak potansiyel başvuru sahipleri olan katılımcılara ajansın sunduğu destek programlarına başvurmak için yapması gerekenler uygulamalı olarak anlatıldı. Eğitimlerin temel olarak şu başlıklarda düzenlendiği kaydedildi:
“Proje Temel Kavramlar ve Analiz, Planlama ve Mantıksal Çerçeve, Kaynak Planlaması ve Bütçe, KAYS-PFD Başvuru Adımları.”
Bu kapsamda, ajans hizmet binasında iki hafta süren toplantılarda proje sunumunda kullanılan yöntem olan Proje Döngüsü Yönetimi (PDY), eğitimlerinin uygulamalı olarak gerçekleştirildiği vurgulanarak “Eğitimlerde ayrıca, projelerin girişinin yapılacağı Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi’nin (KAYS-PFD) kullanımına ilişkin detaylı bilgi paylaşıldı. Ajans uzmanları tarafından verilen bu eğitimlerden toplam 300 katılımcı ücretsiz olarak faydalandı. Ajans haricinde diğer ulusal ve uluslararası kuruluşlara proje sunarken de faydalı olacak bu eğitimler aynı zamanda, Ankara’nın proje hazırlama kültürünün ve kapasitesinin artırılmasına katkı sağlayacaktır” denildi.
Açıklama şöyle devam etti:
“Ankara Kalkınma Ajansı, başvuruları devam etmekte olan 2015 Yılı Teklif Çağrısı kapsamında Ankara’daki başarılı projelere üç başlıkta toplam 20 milyon TL destek sağlayacaktır. Bu kapsamda belirlenen başlıklarda belirtilen öncelikleri gerçekleştirerek Ankara’da yerelden kalkınmaya hizmet edecek projelere destek sağlanacaktır.”
Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, tamamlanan ‘Proje Hazırlama ve Başvuru Eğitimleri’ ile ilgili verilen eğitimlerin ulusal ve uluslararası kuruluşlara proje sunarken de kullanılacağını belirterek, Ankara’nın proje hazırlama kültürünün ve kapasitesinin artırılmasının hedeflendiğini vurguladı.