Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Muğla Şubesinin 2’inci olağan genel kurulu yapıldı. Muğla Otel’de gerçekleşen kongreye MÜSİAD Muğla Şubesi üyeleri katıldı. Kongrenin divan başkanlığı MÜSİAD üyesi ve aynı zamanda AK Parti 22’inci dönem Muğla Milletvekili Seyfi Terzibaşıoğlu yaptı.
MÜSİAD Muğla Şube Başkanı Sayim Akdeniz, kongrenin açılışında yaptığı konuşmasında, MÜSİAD kurucu başkanı Erol Yarar’ın MÜSİAD’ın bir ocak olduğu yönündeki sözlerini hatırlatarak, “MÜSİAD benim için gerçekten bir ocak oldu. Burada çok şey öğrendim ve halen de öğrenmeye devam ediyorum. MÜSİAD’ın bir meydan çeşmesi olduğunu söylerler. Gerçekten de MTÜSİAD çatısı altına gelen herkes bu çeşmeden kimisi kova ile, kimisi kaşık ile istediği kadar faydalanabiliyor. Geçen dönem içinde MÜSİAD ailesi olarak çok başarılı çalışmalara imza attığımızı düşünüyorum. Kuruluş aşamamızda bizi kimse tanımıyordu. Şu anda Muğla’da önemli bir Sivil Toplum Kuruluşu olduğumuzu düşünüyorum. Bu dönemde inşallah başarılı güzel, eleştirilerin açık olduğu, katılımcı ve katkıların açık olduğu bir dönem geçiririz” dedi.
Akdeniz, Türkiye’de ilk defa bir MÜSİAD Şubesi’nin yabancı uyruklu öğrencilere burs ve staj imkânını sunan şubenin Muğla şubesi olduğunu belirterek, “Yabancı uyrukluların çalışmasına yönelik yeni bir Torba yasa var. Bu yasa ile yabancı uyruklu öğrencileri çalıştırabilme şansımız olacak. Buradaki temel amaç tamamen bir gönül birliği kurmak. Biz burs ve staj imkânı tanıdığımız öğrencileri hiçbir şekilde yardım gelmeyen öğrencilerimizden seçiyoruz” dedi.
Divan Başkanı Seyfi Terzibaşıoğlu cemiyetlerin kuruluşlarının çok çok önemli olduğunu, ama kurduktan sonra devam ettirmenin dtaha önemli olduğunu söyledi. Terzibaşoğlu, “Bu noktada Başkanımız Sayim Bey’e ve yönetim kuruluna yaptığı çalışmalar nedeniyle teşekkür ediyorum. Muğla’nın MÜSİAD’a ihtiyacı vardı. Ben bu cemiyetin kurulması için yıllarca özlemini çekmiş birisiyim” dedi.
MÜSİAD Muğla Şubesi’nin yeni yönetim kuruluna Sayim Akdeniz, Kazım Demir, Gökhan Çelik, Özer Kolcuoğlu, Kemal Tufan, Serdar Korucu, H. Volkan Toker, Tolga Şahansoy, Mustafa N. Doğan ve İhsan Küreci seçildi.