Kırşehir’de hizmetlisi olmayan okulda öğrencilerin temizlik yaptığı iddia edilirken, okul aile birliği başkanı Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hizmetli ataması yapılmamasına tepki gösterdi.
Kırşehir 24 Aralık Ortaokulu’nda bir aydır temizlik görevlisi olmadığı, hizmetlisi olmayan okulda öğrencilerin temizlik yaptığı iddia edildi. Okula hizmetli atanmamasına tepki gösteren okul aile birliği başkanı Kemal Apaydın, "Okulda hizmetli eksikliği var. Okul yeni açılalı bir ay oldu. Milli eğitimdeki görevlilerle defalarca görüştüğümüz halde hizmetli sorunu çözülmedi. Çocuklar okulda temizlik yapıyor. Bir yandan çocuklar temizlik yapıp bir yandan da öğretim görmekteler, temizliği okulda belirli öğrenciler yapıyor. Her öğrenci yapmıyor. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise ’temizlik görevlisi atayacağız, okul yeni açıldı, hizmetli ihtiyacı olduğunu biliyoruz’ diyorlar fakat şu an kadro olmadığını söylediler, bir ay geçti çocukların temizlik yapmasına gönlüm razı değil" dedi.
Milli Eğitim Müdürlüğünden konu ile ilgili yapılan açıklamada, "Orta okul ve ilk okul bölümünde temizlik görevlimiz var. Temizlik görevlileri için ikinci atamalar da yapılacak. Görevli yok diye bir iddia söz konusu değil" denildi.