Özgür ALTUNCU - Özgür ARSLAN / İstanbul, () - BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Meridyen Derneği'nin Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlediği 6. Hadis ve Siret Araştırmaları Ödül Töreni'ne katıldı.

Davutoğlu, gecede yaptığı konuşmada, İslamiyetin diğer dinlere göre en büyük özelliğinin bir medeniyete sahip olması olduğunu vurgulayarak, Hz. Muhammed'in özelliklerinden bahsetti. Davutoğlu, "Hz. Peygamberin kendi devrinde söylediği her şey bugün de varittir. İnsanlara, ne ırkı nedir, ne kadın mı erkek mi, ne siyahi mi beyaz mı, ne şu kıtadan mı bu kıtadan mı diye bakmamıştır. Sadece insan olarak görmüştür. İnsana eşref-i mahlukat gözüyle bakmıştır" dedi.

Ancak bugün dünyada Hz. Muhammed ile ilgili bir "algı operasyonu" yapıldığını vurgulayan Davutoğlu, "İslamafobi dediğimiz şey, aslında bütün bu cahiliye alemlerine karşı, hakim düzenlerin, oryantalist yaklaşımların kendi egemen dünyalarını korumak için Hz. Peygambere karşı bir algı operasyonu yürütüyorlar. Çünkü korkuyorlar. Eğer Hz. Peygamberin ahlakıyla ahlaklanmış yeni bir nesil yetişirse, sömürünün, eşitsizliğin, her türlü ırkçılığın karşısında olacağını biliyorlar" diye konuştu.

"BİLGE VE ALİM BİR BAŞBAKAN LÜTFETTİĞİ İÇİN..."

Davutoğlu'nun konuşmasından sonra ödül törenine geçildi. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in, Başbakan Davutoğlu'nun elinden ödülünü alırken, "Gizli yaptığım duayı etmek durumunda veya aşikare yapayım: Bilge ve alim bir Başbakan Lütfettiği için Allah'a hamd ettiğimi açıkça ifade etmek isterim doğrusu" demesi dikkat çekti.