Bağcılar Olimpik Spor Kompleksi’nde 17-18 Ocak’ta yapılan kulüpler arası 14 ve 15 yaş Grekoromen Güreş İstanbul İl Şampiyonası, çekişmeli güreşlere sahne oldu.
18 kulübün 188 sporcu ile katıldığı şampiyonada İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başakşehir altyapı güreş takımı 7 altın, 5 gümüş ve 12 bronz madalya aldı. 14 yaş grubunda 87 puan, 15 yaş gurubunda ise 63 puan alarak takım halinde her iki kategoride de şampiyon oldular. Düzenlenen ödül töreninde 1.’lik kupalarını İBBSK Güreş Takımı adına antrenör Cemal Bakır aldı.
Şampiyona sonrası bir açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başakşehir Güreş altyapı antrenörlerinden Cemal Bakır, “Geçtiğimiz yılla, bu yıl yapılan kulüpler arası ve okullar arası İstanbul şampiyonalarını karşılaştırdığımız zaman madalya sayısını bu yıl fazlasıyla geçmiş durumdayız, grafiğimiz her geçen yıl yükseliyor. Bundan sonraki turnuvalarda inşallah bu çıkış devam edecektir. Birlikte çalıştığımız Fatih Bakır ve Sadin Bakır hocalarımıza, ayrıca her türlü desteği esirgemeyen İBBSK yönetimine ve hocalarına, Başakşehir Güreş Derneği yönetimine, sporcularımıza, ailelerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.
Mücadelelerin ardından oluşan sıralamalar ise şu şekilde oldu:
Kulüp Sıralaması
14 yaş kategorisi
1. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü
2. Karapençe Spor Kulübü
3. Beşiktaş Spor Kulübü
15 yaş kategorisi
1. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü
2. Kasımpaşa Spor Kulübü
3. Haydarpaşa Demir Spor Kulübü
İBBSK güreş altyapı sporcularının aldığı madalyalar şöyle:
Altın
M. Hamza Bakır
Berat Yüce
B. Talha Demiröz
B. Dursun Akkoç
M. Safa Yıldırım
Uğur Erdoğan
M. Furkan Dursun
Gümüş
Mansur Barga
E. Batuhan Şahin
M. Emin Ilgaz
Yusuf Keklik
Ahmet Ocakcı
Bronz
Eren Gür
M. Emre Akbuluk
Zübeyr Abay
İlker Şahin
Alibek Muhammedov
M. Hamza Tepe
Hakan Siyahlı
A. Ömer Saraç
F. Ali Yıldız
A. Osman Koç
M. Faruk Soysal
Emirhan Koçer