Büyükçekmece Belediyesi, son 50 yılın en şiddetli lodos fırtınasına maruz kalan ilçede fırtınanın geride bıraktığı 400 ton atığı temizledi.
Marmara Bölgesi’nde Cuma akşamı başlayan ve Pazartesi sabahına kadar süren şiddetli lodos bölgedeki yaşamı olumsuz etkilerden, sahil kesimlerinde ciddi tahribatlar yarattı. Lodosun en şiddetli görüldüğü ilçelerden biri de Büyükçekmece ilçesi oldu. Dev dalgaların etkisiyle bazı bölgelerde parke taşları, kaldırımlar, ağaçlar ve oturma bankları yerlerinden söküldü. Ayrıca dalgaların etkisiyle denizden kıyılara taşınan atıklar sahillerde kirliliğe neden oldu. Lodos fırtınasının başladığı andan sona erdiği saate kadar ilçe genelinde belediyenin teknik ekibiyle birlikte incelemelerde bulunan ve olumsuzlukları yerinde tespit eden Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, lodosun dinmesinin ardından çalışmaların başlatılması yönünde talimat verdi.
Büyükçekmece Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde hummalı bir çalışma başlatarak, fırtınanın geride bıraktığı olumsuz etkileri çok kısa bir sürede sildi. Kıyılara dev dalgaların taşıdığı yaklaşık 400 tok atık temizlenirken, sahiller tazyikli su ile yıkandı.
"KONTROLÜ ELDEN BIRAKMADIK"
Çalışmalar hakkında bir açıklama yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Marmara Bölgesi genelinde yaşanan lodos fırtınasının en şiddetli olarak hissedildiği ilçelerden bir tanesinin Büyükçekmece olduğunu belirterek, "Son 50 yılın en şiddetli lodosuna maruz kaldık. Ancak lodosun devam ettiği günlerde ve sonrasında kontrolü hiç bir zaman elden bırakmadık. Lodosun kıyılarımızda yarattığı olumsuz etkileri yerinde tespit ettik. Fırtınanın dinmesinin ardından da, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından kapsamlı bir çalışma başlatıldı. Çok kısa sürede lodosun olumsuz etkilerini temizleyerek, sahillerimizi yeniden Büyükçekmece halkının kullanımına açtık" dedi.