Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ, () - VAN'ın İran sınırındaki Kapıköy Gümrük Kapısı'nda görevliyken PKK'lılar tarafından 21 Ağustos'ta kaçırılan ve 18 gün sonra Kuzey Irak'ta bir heyete teslim edilen gümrük memuru İbrahim Berat Dursun, memleketi Elazığ'daki ailesine kavuştu.
Serbest bırakılan ve Kapıköy Sınır Kapısında görev yapan 27 yaşındaki Elazığlı İbrahim Berat Dursun, bugün ailesine kavuştu. Şırnak'ın Silopi İlçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı'ndan geçerek Türkiye’ye giren, ifade işlemlerinin tamamlanması ardından  Elazığ’a gelen gümrük memuru Dursun, gittiği evde sevinç gösterileri arasında karşılandı. Ailesine kavuşan gümrük memuru Dursun, çok mutlu olduğunu belirterek, şöyle dedi:
"Kendim için değil, ailem için üzülüyordum. Çok şükür, sağ- salim geldik. Ortalık karışık, inşallah herkes sevdiğine kavuşur. 10 memur bizden önce alınmıştı. Biz de onlardan yaklaşık 10 gün sonra alındık. Çok şükür sağlığımız yerinde. Alışmadığımız bir durum. Kimse bu durumda bulunmak istemez. Durumumuz zordu. Herkes ailesinin yanında olmak ister. Bizi teslim edeceklerini anlık söylediler. Bütün arkadaşlarımız da çok mutlu oldu. Durumumuz iyiydi, Ama ailelerimiz bizim durumumuzu bilmiyordu. Biz bu devlet için çalışıyoruz. Yine de çalışırız. Nereye gönderirlerse çalışırız. Ay yıldızlı bayrağımızın dalgalandığı her yerde çalışırız."
"POLİS MEMURLARIMIZIN DURUMU İYİ"
Gümrük memuru İbrahim Berat Dursun, PKK'nın elinde 2 polisin de bulunduğunu belirterek, "Onların da en kısa zamanda ailelerine kavuşmasını temenni ediyorum. Aileleri bilsin ki polis memurları iyilerdi. Dernekler mi, devletimiz mi aracı olur bilemiyorum. Ama inşallah en kısa sürede bırakırlar ve ailelerine kavuşurlar" diye konuştu.
Dursun, PKK'nın elindeki polislerin serbest bırakılıp, bırakılmayacağına ilişkin bir soruya, "Gelecekler ama onlar biraz daha kalacaklar. Tek temennimiz serbest bırakılmaları. Onların da aileleri var. Ailelerine sabır diliyorum" diye yanıt verdi.

FOTOĞRAFLI