Küre Çok Programlı Anadolu Lisesi (ÇPAL) 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü ve Çanakkale Şehitlerini Anma Programı düzenledi.
Küre Halk Eğitim Merkezi Çok Amaçlı toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlik saygı duruşu ve istiklal Marşı’nı okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Küre İlçe Jandarma’da görevli Uzman Jandarma Azmi Atabay gerçekleştirdi. Atabay; ‘’ Bugün, Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 100’ncü yıldönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını çekinmeden feda eden aziz şehitlerimizin Şehitler Günü’nü idrak etmenin büyük onurunu yaşamaktayız. Türk milletinin elde ettiği bu zafer , sadece kazanılmış bir savaş olarak görülmemeli etkileri ve sonuçları itibariyle neler götürüp getirildiğine iyi bakılmalıdır ‘’ ifadelerini kullandı.
Küre ÇPAL Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni Mehmet Demirci koordinatörlüğünde gerçekleştirilen etkinlik, slayt gösterileri şiirler ile devam etti. Programın finalinde ise ‘’ Çanakkale’ye Can Verenler ‘’ tiyatro gösterisi sergilendi. Tiyatro sonrasında öğrencilerin Türk bayrağı açarak oyunu sonlandırması ise duygusal anların yaşanmasına neden olurken, oyunu sergileyen oyuncular ayakta alkışlandı.
Programa Küre Kaymakamı Şahin Kazancı, Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan B. Ünal İbret, ilçe Jandarma Komutanı Şeref Ay yanı sıra daire ve kısım amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve davetli vatandaşlar katıldı.