İzmir’in Konak ilçesinde, kültür etkinlikleri çerçevesinde belediye tarafından düzenlenen geziler, 7’den 70’e tüm vatandaşların İzmir’i tanımasını sağlıyor.
İzmir’in tarihinin tanıtılması amacıyla her hafta minik öğrencilere yönelik düzenlenen ’Tarih ve Kültür Turu’nun ardından bu kez emekliler için kültür turları başlatıldı. Konak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Kent Tarihi Birimi tarafından gerçekleştirilen tura, çeşitli mesleklerden emekli olmuş 45 vatandaş katıldı. Başlatılan kültür turunun ilkinde, Konak’ın tarihi mekanları gezildi. Tura, Dario Moreno sokak’ta başlayan grup, İzmir’in simge yapılarından biri olan Tarihi Asansör’de Körfez manzarası eşliğinde kahve içerek güne keyifli başladı. Ardından Kadifekale’ye çıkarak kenti kuş bakışı izleyen gruba, Konak Belediyesi Kent Tarihi Birimi görevlileri bilgilendirme yaptı. İzmir’in tarihi gelişimi hakkında bilgi alan grup daha sonra Agora’ya geçerek tarihin izlerini aradı.
Kültür turuna Kemeraltı’nda yapılan kısa gezi ve yemek molasının ardından Basmane ve çevresinde devam eden grup, ardından Agios Voukolos Kilisesi’ni gezdi. Keyifli geçen tur sayesinde yaşadıkları kentin tarihi değerlerini daha yakından görme fırsatı bulduklarını belirten katılımcılar, Konak Belediyesi’nin kendilerine böyle bir fırsat tanımasından duydukları memnuniyeti teşekkür ederek dile getirdi.
İzmir’in 8 bin 500 yıllık geçmişe sahip bir kent olduğunu hatırlatan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Konak’ın binlerce yıl öncesine ışık tutan tarihi mekanlarını tanıtmak istediklerini belirterek, "Biz hemşerilerimizin yaşadıkları şehri iyi öğrenmelerini, kentlerine sahip çıkmalarını istiyoruz. Bu bilinci oluşturmaları için de bu gezileri düzenliyoruz. Kadifekale’den Agora’ya, Basmane’den Karataş’a kadar birçok tarihi mekan bu kültür turları sayesinde yeniden hatırlanıyor. Amacımız bu kültür zenginliğini daha çok kişiye tanıtmak" dedi.