Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu alnından öpen Suriyeli minik Rua Elyusuf’un, annesini gözleri önünde kaybettiği öğrenildi.
2 yıldır Malatya Beydağı Mülteci Kampı’nda (MABEK) yaşayan 10 yaşındaki Rua Elyusuf’un hikayesi yürekleri burktu. 4 kardeş olan Rua’nın, annesini bir bombalı saldırıda kaybettiği öğrenildi. Rua’nın babası ise Suriye ordusuna karşı savaşan Mücaitler’e katıldı. Rua, 4 kardeşi ile birlikte Suriye’nin Şam kentinde bir apartmana saklanarak günlerce yardım bekledi. Babannesi Hadice Musa’nın yetkililere seslenerek 4 torununun Suriye’de olduğunu söylemesi üzerine, Rua ve kardeşleri Türkiye’ye getirildi. Malatya Vali Yardımcısı Latif Memiş, Türkmen meclisi ile görüşerek çocukların yerini tespit etti. Amcası tarafından sınıra getirilen 4 çocuk MABEK’e alındı. 2 yıldır kampta kalan Rua, okuyup doktor olmak istiyor. Babasını çok özlediğini söyleyen Rua, “Allah babamın yardımcısı olsun, babam gelecek, bizi Suriye’ye götürecek. 4 yıldır babamı göremiyorum. Onu çok seviyorum” dedi.
Babaanne Hadice Musa ise 4 oğlunu ve 3 gelinini savaşta kaybettiğini ifade ederek, “Türk milletinden Allah razı olsun, görülmemiş bir ilgi görüyoruz. Ben 70 yaşındayım, bu kadar ilgi görmedim şimdiye kadar. İnşallah ülkemize geri döneriz, bu savaşlar biter” şeklinde konuştu.
4 yıldır babasını göremeyen ve annesini bombalı bir saldırıda kaybeden Rua ise etrafına gülücükler dağıtarak, babaannesine destek oluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nu çok sevdiğin söyleyen Rua, tek isteğinin ülkesine dönmek olduğunu ifade etti.